Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Så väljer du rätt spf

Publisert:
Så väljer du rätt spf.
Så väljer du rätt spf.

Att använda solskyddsfaktor är viktigt för att skydda huden mot farliga solstrålar som kan orsaka cancer.

Men det minskar inte bara risken att drabbas av hudcancer utan är även ett effektivt sätt att förebygga uppkomsten av rynkor och pigmenteringar i huden.

Här listar vi flera olika produkter med spf.

Det viktigaste att tänka på när du använder solskyddsfaktor är att se till att du använder en produkt som skyddar både mot UVA- och UVB-strålning. Filtren i krämen kan vara både fysikaliska och kemiska och det är vanligt att produkterna innehåller en blandning av dessa för att ge så bra skydd som möjligt.

Nuxe sun spf 50

Den här krämen från Nuxe är ett vattenavvisande solskydd för ansiktet med spf 50. Tack vare att produkten innehåller rispuder absorberar den överflödigt talg och har har en mattande effekt. Krämen absorberas snabbt och lämnar huden sammetslen och fungerar bra att använda under make-up.

Den ger ett mycket starkt skydd och förhindrar pigmenteringar och mörka fläckar på huden. Den skyddar även mot fria radikaler och ett tidigt åldrande av huden. Nuxe sun spf 50 har fyra kemiska filter och skyddar mot både UVA- och UVB-strålar.

Beställ Nuxe sun spf 50 direkt här!

Sheer daily protector från Exuviance

Ett lyxigt och vårdande solskydd från hudvårdsmärket Exuviance som framhäver din naturliga hudton. Krämen har spf 50 och innehåller bland annat extrakt från grönt te och antioxidanter. Krämen appliceras efter dagkräm och innan make-up för bästa resultat. Lämnar ingen vit eller grå hinna på huden.

Filorga UV Bronze spf 50

Filorga UV Bronze mist är en återfuktande spray med spf 50 som innehåller hyaluronsyra och glaciärvatten. Misten ger en fin lyster och kan användas över make-up. Perfekt att ha med sig i väskan när man behöver fylla på med mer solskydd under dagen.

Köp Filorgas UV Bronze SPF 50 här!

Spf-stift

Ibland kan du vilja ha en högre solskyddsfaktor på specifika punkter på kroppen eller i ansiktet, som till exempel på näsan, läpparna eller axlarna. Stift är även perfekta att använda på ärr som ska skyddas extra från solen.

Shiseido UV-stick SPF 50

Ett smidigt stift för särskilt utsatta områden på kroppen. Är lätt att applicera även på stranden och gör det enkelt att bättra på ditt solskydd under dagen. Stiftet är mycket vattenresistent och motverkar för tidigt åldrande. Det höga UV-skyddet förebygger även hyperpigmentering och solskador på huden. Stiftet har en mild fräsch citrusdoft som neutraliserar obehaglig svettlukt. Kan användas ovanpå make-up.

Köp Shiseido Clear stick UV protector Wetforce direkt här!

Solskydd för kroppen

Under våren och sommaren när du bär mindre kläder är det viktigt att använda solskydd. Inte bara när du ligger på stranden och solar. Tänk på att alltid smörja in kroppsdelar som utsätts för mycket sol, till exempel armar och ben.

Aco Sun protect water spf 25

Ett spf-vatten med medelhögt skydd. Den transparenta sprayen är både återfuktande och skyddar mot UV-strålar. Sprayen har flera återfuktande egenskaper och innehåller bland annat hyaluronsyra som ger dig en mjuk och fräsch hy.

Tack vare den lätta formulan absorberas produkten snabbt utan att kladda. Sprayen är vatten och svettresistent och kan användas av alla hudtyper, även känsliga. Extra stort plus för det förmånliga priset.

Köp Aco sun protect water direkt här!

Lancaster Sun Sport Mist spf 15

En lätt spray framtagen specifikt för sport och utomhusaktiviteter med solskyddsfaktor 15. Sitter bra på huden, är lätt att applicera och torkar snabbt. Perfekt att använda på löprundan eller tennisbanan. Ger ett medelhögt skydd. Tänk på att återapplicera sprayen om du svettats mycket.

Köp Lancaster Sun Sport Mist här.

Så använder du SPF

Det vanligaste misstaget när man använder solkrämer är att man använder för lite produkt. Ytterligare ett misstag många gör är att man använder en produkt med för lågt solskydd. Du bör satsa på en solskyddsfaktor med ett högt skydd, till ansiktet rekommenderas att använda spf 50 för att förhindra rynkor och pigmenteringar.

  • En vuxen person ska använda ungefär en hand full med kräm till kroppen för att få ett fullgott skydd.
  • Till ansiktet bör man använda cirka en halv tesked solskyddsfaktor.
  • Använd solskydd när du ska bada. Solens strålar reflekteras även under vatten. Smörj in dig cirka en halvtimme innan du hoppar i badet så att krämen hinner torka in ordentligt.
  • Återapplicera mer lotion när du har badat, svettats mycket eller torkat dig med handduk.
  • Glöm inte att applicera spf på fötter, läppar, öron och händer.
  • Använd spf även när du inte är på stranden. Glöm inte att smörja in dig på alla ställen på kroppen som utsätt för sol när du har kläder på dig.

Ta hand om dina tänder

Prisjakt-logotypI samarbete med Prisjakt.nu

Utforska Livsstil

Om skribenten

  • Clara ÖhrnClara Öhrn är content manager på Livsstil och har tidigare jobbat som reporter på Aftonbladets redaktion för feature och sociala medier. Clara har en kandidatexamen i media och kommunikationsvetenskap från Mittuniversitetet. Hon har även studerat Global Trendwatching på Amsterdam University of Applied Sciences och retorik vid Stockholms Universitet.