Tips! Fem supermascaror!

Publisert:

Spindelfransar och små smulor mascara under ögat.

Det är svårt att hitta rätt.

Wellness redaktion listar sina favoriter.

Clara Öhrn, content manager:

Lash Queen, Helena Rubinstein

Köpte enbart denna mascara för att jag tyckte att förpackningen var snygg, men den visade sig vara ett riktigt dunderköp som jag har återkommit till i flera år. Jag tycker om traditionella borstar och har svårt för plastborstar eftersom jag tycker att det blir för blött på fransarna. Den här borsten har allt jag vill ha: många strån och en form som gör mascaran enkel att applicera. Jag har korta och raka fransar men den här mascaran ger mig perfekt fylliga och böjda fransar som håller hela dagen utan att fälla.

Helena Rubinstein mascara

ANNONS

Köp Helena Rubinstein Lash Queen Feline Blacks Mascara direkt här!

Lyko (Extern länk)

Ida Söderberg, redaktör:

Lash sensational, Maybelline

Mängden mascaror jag har testat, en miljard, minst. En period köpte jag alltid Diors lyxigare varianter. Och jag gillade verkligen dem. Men de senaste åren återkommer jag till en och samma budgetmascara: Lash sensational från Maybelline. Den ger mig exakt det jag vill. Jag tycker den sitter hela dagen, går att bygga på om man vill ha mer dramatiska fransar och framför allt: Ger inga klumpar och fransarna är separerade. Jag brukar tvätta bort med olja. Mest för att det känns skonsamt mot den sköra huden runt ögat.

ANNONS

Beställ Maybelline New York Lash Sensational här!

Lyko (Extern länk)

Malin Wigen, reporter:

Hypnôse, Lancôme

Jag var i 20-årsåldern när jag ägde min första hypnose-mascara, och det var kärlek vid första fransmålningen. Sedan dess har jag provat andra mascaror i omgångar, men alla vägar bär alltid tillbaka till denna. Mascaran ger volym, längd och separerar fransar. Den klumpar inte och den flagnar inte under ögat – den sitter som ett smäck hela dagen. Dessutom går den utmärkt att lägga lager på lager för att få en wow-effekt. Ett plus i kanten är att den är rätt enkel att tvätta bort.
Om jag var tvungen att använda samma mascara livet ut skulle det vara denna – lätt.

ANNONS

Beställ Lancôme Hypnôse Mascara direkt här!

Lyko (Extern länk)

Rebecka Wållgren, reporter:

High impact, Clinique

Jag är inte ute efter de längsta fransarna men jag vill däremot gärna ha fylliga fransar som helst också ser naturliga ut. För att få till detta resultat har jag använt Maybellines klassiker Great Lash Mascara (ni vet den rosa och gröna) under många många år. Den har levererat det jag vill ha men med ett stort minus, den fäller. Nu har jag hittat en efterföljare som inte lämnar små svarta spår efter sig. Clinique high impact Mascara  ger fransarna volym och är lätt att bygga på om man vill ha mer dramatik. Det blir inga klumpar och den klistrar inte ihop stråna till fem jättefransar… Den finns dessutom i en snygg brunsvart nyans som jag tycker passar mig som är blond.

ANNONS

Beställ Clinique High Impact Mascara Black direkt här!

Lyko (Extern länk)

Agneta Elmegård, beautyreporter:

Här väljer jag svenska mascaramärket Sweed och deras ”Lashes Cloud Mascara”. Alla dagar i veckan. Den här mascaran är drottningen av mascaror. Jag är petig när det gäller mascaror. Jag vill att en mascara ska separera fransarna, inte klibba ihop fransarna och den ska vara lätt att få bort på kvällen. Fransarna får gärna se längre ut också. Ingen lätt ekvation, men där har Sweed lyckats med den matematiken. Företaget ger dessutom tillbaka till forskning av sköldpaddor via organisationen Billion Baby turtles, vilket känns bra i magen.

ANNONS

Köp Sweed Lashes cloud mascara här!

Lyko (Extern länk)

Utforska Livsstil

Om skribenten

  • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Livsstil sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade då på Wellness, Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.