5 riktigt bra schampon – vi lovar

Publisert:

Livsstils redaktion har genom åren testat många olika schampon med blandade resultat.

Här är våra favoriter.

Clara Öhrn, content manager:

Head & hair heal, Maria Nila

Mitt favoritschampo och -balsam är head and hair heal från Maria Nila. Det doftar otroligt gott samtidigt som det fungerar perfekt för min känsliga hårbotten. Schampot förebygger problem med hårbotten och stimulerar hårsäckarna vilket ökar hårproduktionen. Balsamet verkar antiinflammatoriskt vilket även det är perfekt för känslig hårbotten och minimerar risken för kliande och torr hårbotten. Håret känns fräscht, väldoftande och återfuktat efter användning.

Maria Nila Head and heal

ANNONS

Köp Maria Nila Head & Hair Heal Duo här!

parfym.se (Extern länk)

Rebecka Wållgren, reporter:

Densifique Bain Densité, Kérastase
Min man frågade på riktigt om jag hade varit hos frisören första gången jag använt det här schampot. Det är något så härligt som ett volymschampo för tunt och platt hår som faktiskt gör lite skillnad. Mitt hår blir luftigare och ser i alla fall ut att ha mer volym (det luktar också frisörsalong efter tvätten). Schampot är drygt, en liten klick räcker för att få upp rejält med lödder i hårbotten. Längderna kan dock känns lite torra efter schampot så det behövs ordentligt med balsam.
Även om Kérastase är volymfavoriten så är det en ganska extravagant schampovana att hålla sig med. När vinterns elräkningar kommer lär jag gå till konkurrenten Aussie vars volymschampo helt klart har lite mindre wow-effekt men är snällare mot plånboken.

ANNONS

Köp Densifique Bain Densité Shampoo från Kérastase direkt här!

parfym.se (Extern länk)

Agneta Elmegård, beautyreporter:

Acidic Bonding, Redken

Första gången jag testade Redkens Acidic Bonding concentrate schampo och balsam var det en wow-upplevelse. Det är väldigt sällan man upplever det i sitt jobb där man testar många produkter, men då hände det. Schampot gjorde skillnad. Jag har ett typiskt skandinaviskt, lite flygigt hår, och det här schampot samlade ihop längderna och jag fick tillbaka mitt självfall i håret. Så fort jag byter schampo faller håret ihop igen. Doften är också viktig för mig när jag väljer schampo. Jag är inne på min tredje flaska nu.

ANNONS

Beställ Redken Acidic Bonding Concentrate Shampo direkt här!

Lyko (Extern länk)

Ida Söderberg, redaktör:

Plumping, Kevin Murphy

Jag har testat allt från lyxmärket (åtminstone om vi ser till priset) Oribe till mer plånboksvänliga Änglamark. Under lång tid körde jag med olika schampon och balsam från Elvital. Ni vet, man plockar med sig någon flaska i trevlig kulör på väg till kassan på affären. Senaste åren försöker jag enbart tvätta med Kevin Murphys Plumping. Jag inbillar mig att håret blir mindre frissigt, mjukare, och framför allt återfuktat. Vissa schampon gör mitt hår knastertorrt, men jag tycker verkligen att just den här duon av schampo och balsam gör mina tunna, fina, och ganska få hårstrån lite, lite tjockare.

ANNONS

Köp Kevin Murphy Plumping duo här!

Lyko (Extern länk)

Malin Wigen, reporter:

Minu, Davines

Jag är fejkbrunett och vågar inte använda mig av något annat än Davines Minu schampo och balsam. Jag schamponerar håret två gånger och låter sedan balsamet sitta i några minuter. Håret får en fin glans, är lätt att reda ut och jag upplever att färgen håller sig fin till nästa frisörbesök. Dessutom luktar det gott och är drygt, vilket är en plus i kanten med tanke på det lite dyrare priset – jag köpte nya förpackningar schampo och balsam i början på sommaren och än i dag har jag kvar av båda.

ANNONS

Beställ Davines Essential Minu duo här!

Lyko (Extern länk)

Utforska Livsstil

Om skribenten

  • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Livsstil sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade då på Wellness, Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.