Redaktionens bästa foundations

Publisert:

Täckande, men inte för kakigt.

Naturligt, men ändå en boost för ansiktet.

Vi har testat foundations ända sedan Maybelline släppte den klassiska Dream matte mousse som la sig som en hinna och skapade en riktigt skarp linje längs käken.

Ingen hit, och nu vet vi bättre.

Här är våra favoriter.

Agneta Elmegård, beautyreporter:

Tinted moisturizer, Estelle & thild

När det gäller foundation vill jag att de ska vara vårdande samtidigt som de täcker, men jag vill att de släpper igenom min egen hudton. Alltså vill jag inte att de är för täckande. Jag har torr hud så jag letar alltid efter ”tinted moisturizers” nuförtiden. Jag är glad för i och med glass-skintrenden kom det ut många färgade dagkrämer som gav mer gloss än täckning. Den som jag tycker är bäst och uppfyller mina krav just nu är Estelle & Thilds tinted moisturizer i färgen ”light”. Den ger bra återfuktning och jag ser inte för sminkad ut.
På sommaren är det en helt annan femma. Då vill jag ha en underlagskräm med solskydd i och en foundation som anpassar sig till min hudton och där är Filorgas oxygen slow cc cream outstanding i att ge flow och anpassa sig till hudens befintliga ton.

ANNONS

Beställ Estelle & Thild BioMineral Tinted Moisturizer direkt här!

Lyko (Extern länk)

Clara Öhrn, content manager:

Backstage, Dior

Kan inte leva utan denna foundation från Dior. Den ger mig silkeslen finish och klarar både regn och svett och allt annat jag utsätts för på dagarna. Produkten är enkel att bygga upp, vilket är perfekt för mig som gärna har en mer täckande foundation – jag applicerar lite mindre på kinder och panna och lite mer där jag vill ha mer täckning. Om jag vill ha ett heltäckande resultat använder jag en foundationborste. Till vardags, när jag vill ha mindre täckning brukar jag applicera med en fuktig make up-svamp, för en lättare finish.

Det absolut bästa med Dior backstage är att den finns i 40 olika nyanser och jag har hittat den perfekta färgen för mig. Jag tipsar alltid om denna när någon frågar, för den här produkten är värd varenda krona!

ANNONS

Beställ Dior Backstage från Sephora här!

Sephora (Extern länk)

Rebecka Wållgren, reporter:

Fresh nude foundation, Body shop

Jag vill ha en väldigt lätt foundation som inte täcker precis allt utan är en blandning av återfuktare och foundation. Jag har hittat en fullträff i Fresh nude foundation. Den är mediumtäckande, lätt och smälter in i huden. Den innehåller även aloe vera och vitamin E och finns i 40 nyanser. Det enda som är negativt för mig är att om man är en kvinna som vill ha sminket i väskan och kunna slänga på sig foundation i bilen så är det här locket inte det bästa. Den har ingen pump utan en spatel vilket gör att det lätt hamnar mycket foundation i korken vilket kan läcka ut handväskan.

ANNONS

Köp Fresh Nude Foundation från The Body Shop

Åhléns (Extern länk)

Ida Söderberg, redaktör:

Jag brukar blanda Lumenes cc-kräm med den foundation Malin tipsar om nedan. Båda är super och fungerar förstås lika bra var för sig. Jag vill inte ha särskilt täckande alls, bara lite hjälp att korrigera ojämn hudton. Om du är ute efter en grund som täcker helt, ska du inte välja den här. Men vill du ha något som känns mer som en lätt dagkräm, och knappt syns men ändå ger huden en liten skjuts är Lumenes cc-kräm optimal. Jag vill att det ska vara enkelt. Helt ointresserad av till exempel contouring, och vill kunna använda foundation precis som en kräm. Ni vet, smeta på litegrann och sen känna att jag är klar. Finns i åtta nyanser.

ANNONS

Beställ Lumene CC Color correcting cream direkt här!

Lyko (Extern länk)

Malin Wigen, reporter:

Your skin but better CC+ Cream, IT cosmetics

Började använda den här för cirka två år sedan efter att jag sökte efter en foundation med hög täckning, men som samtidigt låter huden andas – vilket den här gör. Den innehåller vårdande ingredienser som hyaluronsyra, ger ett fint glow, och den går att bygga upp utan att bli kakig. Ett plus i kanten är att den innehåller solskyddsfaktor 50. Priset kan låta saftigt men jag tycker den är är dryg, är just nu bara inne på min tredje förpackning och då använder jag foundation nästan dagligen, förutom under sommaren och hemmadagar! Finns i många olika nyanser.

ANNONS

Beställ IT Cosmetics CC+ Cream SPF50 här!

bangerhead (Extern länk)

Utforska Livsstil

Ta hand om dina tänder

Prisjakt-logotypI samarbete med Prisjakt.nu

Om skribenten

  • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Livsstil sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade då på Wellness, Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.