Nagellacken och manikyren som är helt rätt 2023

6 trender vi inte får nog av

Publisert:

Att trenduppdatera garderoben kan kännas ganska långt borta i januari 2023. Så vad sägs om att spana in trenderna för något betydligt billigare?

Vi guidar till de stora nagellack- och manikyrtrenderna för 2023.

Borta är alla matta nyanser av beige. 2023 är det dags att låta naglarna glänsa. Helst i krom. Fransk manikyr får en färgstark uppdatering och nagelackens nagellack gör comeback. Här är vårens största nageltrender.

1. Klassiskt rött är tillbaka

Här snackar vi klassiker. Nagellackens nagellack. Det röda är tillbaka! Och vem behöver inte en färgklick som livar upp vardagen? Röda naglar syntes flitigt på vårens modevisningar och har du tur så har du redan ett stående långt in i badrumsskåpet. Svårt att hitta rätt nyans? Tänk Dolly Parton så hittar du rätt.

ANNONS

Köp Essies röda nagellack Fifth Avenue hos Lyko!

Lyko (Extern länk)

2. Minimalistiska hemgjorda mönster

Ett enkelt streck eller varför inte en våg? Det behöver inte vara det mest avancerade mönstret men ett par konstnärliga linjer gör mycket för dina naglar. Känns det för svårt? Spana in nagellacksklistermärken. De finns med en hel mängd konstnärliga mönster.

Alice + Olivia har även skapat en serie lösnaglar med tippar i olika färger.
Alice + Olivia har även skapat en serie lösnaglar med tippar i olika färger.

3. Färgstark fransk manikyr

Fransk manikyr är aldrig ute. I vår har den dock fått en färgstark uppdatering. De vanligtvis vita topparna har på catwalken vistats upp i en hel rad härliga färger. På Tommy Hilfigers visning bar modellerna mörkgröna naglar med gula tippar. Modehuset Alice + Olivia visade upp tunna tippar i rött, gult och blått.

4. Krom

Krom är trenden nummer ett 2023 och har synts på otaliga mode- och skönhetsprofiler. För att få till den metalliska effekten kan du gnida in naglarna med chrome-puder eller haffa ett lack i silver. Mindre matt och mer glansigt är det som gäller 2023. Zendaya visade upp hur trenden ska bäras på Oscarsgalan då hennes naglar glänste ikapp med paljettkjolen och silverarmbanden.

ANNONS

Här hittar du OPI:s kromade lack Go Big Or Go Chrome!

Cocopanda (Extern länk)

5. Glazed donut

”Glazed donut” fortsätter helt klart sitt segertåg under 2023. Allt började när Hailey Bieber dök upp på Met-galan med ljust skimrande naglar som genast blev virala. Hon kallade dem för ”Glazed donut nails” och när hon och hennes manikyrist avslöjade knepet var det bra mycket enklare än många trodde. Allt handlar om att avsluta med ett chrome-puder för att få till den glansiga, glimrande looken som påminner om en glaserad donut. Hailey använder ett tunt lager vitt nagellack och toppar med pudret Tin Man Can från OPI.

6. Mjölkigt vitt = det nya nude

Nude-färger har länge varit i fokus men det är dags att de får en ersättare. Mjölkigt vitt är det perfekta vardagslacket våren 2023. Som en glazed donut utan kromeffekt. Och när det är dags för fest är det bara att gnida på lite chrome-puder eller lägga till ett par linjer så är du redo.

ANNONS

Nagellack i transparent vitt från Kure Bazaar finns hos Åhléns!

Åhléns (Extern länk)

Ta hand om dina fötter

Prisjakt-logotypI samarbete med Prisjakt.nu

Utforska Livsstil

Om skribenten

  • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Livsstil sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade då på Wellness, Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.