Experten: Så får du nagellacket att hålla länge

Publisert:

I sommar ska naglarna vara inspirerade av färgerna i en engelsk trädgård eller en sockrig donut. Och vill du att nagellacket ska hålla längre än en dag? Skippa disken.
– Håll dig borta från vatten om du vill att nagellacket ska hålla länge, tipsar Julie Campbell, chefsutvecklare på Butter London.

Vilka trender är det på naglarna i vår och sommar?
– Det är mycket fokus på vår och natur, det är varma neutrala färger som har blivit trendiga. Några exempel på färger är gul, grön, blå samt lite mjölkaktiga färger i olika nyanser, Tänk engelsk trädgård. Man skulle kunna uttrycka det som en romantisk garderob av färger. Det har också blivit trendigt att ha lite ”fyrkantiga” naglar med en liten rundning på kanterna, så att det blir en lite ovalliknande form. De långa spetsiga naglarna är 'out of fashion'. Glaze-känslan är kvar, men den är nu utvecklad och ska vara mer texturerad. Tänk dig en donut med socker på.

Hur sköter man sina naglar så att de håller sig fina och inte blir gula?
– Jag skulle säga att nagelbehandlingar är mycket bra för naglarna. Att inte röka är också mycket bra för naglarna. Rökning kan nämligen göra naglarna och området runt naglarna gula. I våra nagellack finns det ämnen som kan förhindra detta. Till exempel finns det en hel del vitaminer i baslacken som är bra för naglarna, det blir som hudvård för naglarna.

Julie Campbell, chefsutvecklare och vice president på Butter London.
Julie Campbell, chefsutvecklare och vice president på Butter London.

Varför blir naglarna sköra?
– Det är också viktigt att återfukta naglarna med oljor. Precis som huden kan också naglarna bli torra, speciellt när vi blir äldre. När naglarna blir torra och uttorkade ökar risken för att de går av eller skivar sig. Oljor återfuktar väldigt bra och kan förebygga samt lösa dessa problem, det är inte bara viktigt för naglarna utan för hela kroppen.

Vilken är din egna favoritprodukt?

– Jag gillar verkligen alla nya färgrika nagellack hos Butter London, våra läppprodukter samt den nya fotfilen.

Var får du all inspiration ifrån för att skapa nya produkter?
– Jag vill och försöker lösa alla mina egna skönhetsproblem som jag märker av. Jag har två döttrar som också ger mig en hel del inspiration och ser till att jag är 'trendig' med det jag lanserar och jag försöker fråga kompisar om vilka problem de behöver ha lösta. På så sätt kan jag se både mina egna och andras behov inom skönhet och skapa nya produkter som förhoppningsvis kan lösa problemen och behoven.

Hur får man ett nagellack att hålla längre på naglarna?
– Den största orsaken till att nagellacket börjar försvinna redan efter någon dag, är vatten. Man ska helst hålla naglarna borta från vatten i 10 timmar efter applikation men gärna mer. Det är viktigt att använda handskar när man till exempel diskar. Tack vare detta har jag kunnat behålla mitt nagellack på mina naglar i 10 dagar, då har jag använt mig av vårt eget märke. Återfuktade naglar håller generellt nagellacket längre än uttorkade naglar då de uttorkade naglarna har en tendens att flisa sig väldigt lätt eller brytas av.

Glaserade naglar med sockrig känsla.
Glaserade naglar med sockrig känsla.
Ljusa blommiga pasteller
Ljusa blommiga pasteller

Ta hand om dina fötter

Prisjakt-logotypI samarbete med Prisjakt.nu

Utforska Livsstil

Om skribenten

  • Agneta Elmegård är reporter på Aftonbladet sedan 2000. Hon har en kandidatexamen i journalistik från Stockholms Universitet. Agneta är utbildad i hållbarhetsstrategier vid Cambridge University i England och 2019 blev hon listad som en av skandinaviens mest inflytelserika personer inom ”Green Beauty” av Diversified Communication