Makeup-artistens knep har blivit viral megatrend på Tiktok

”Underpainting” förändrar allt

Publisert:
Hailey Bieber
Hailey Bieber

Först foundation sen bronzer, concealer och highlighter. Nej, inte längre.

Makeupartistens sminkknep ”underpainting” välter internet just nu. Och det är så enkelt och smart.

Vi kan sluta slita håret över countoring som ser ut som bruna fläckar i pannan. Personen vi har att tacka för detta är makeup-artisten Mary Phillips. Till vardags sminkar hon superstjärnor som Jennifer Lopez, Hailey Bieber och Kendall Jenner. Nu har hon vänt upp och ner på allt vi trodde att vi visste om smink.

Mary Phillips avslöjade nyligen sitt knep för en perfekt glowig och naturlig look i en video på Tiktok. I skrivande stund har den videon 4,9 miljoner visningar. Knepet som välter Internet kallas för ”underpainting” och handlar om att byta ordning på produkterna.

Bronzer och highlighter först

I stället för att börja med foundation och avsluta med countouring gör Mary Phillips tvärtom. Hon börjar med att applicera bronzer i panna, käklinjen, vid kindbenen, plus litegrann vid kanten på ögonbrynen för att få till ett ”lyft”. Sedan tar hon highlighter mitt på näsan, kindbenen, samt concealer under ögonen. SEDAN är det dags för ett tunt lager foundation, lite rouge och ett avslutande transparent puder för den som vill. Klart.

Mary Phillips visar upp sin makeup-teknik i en Tik Tok video med nära fem miljoner visningar.
Mary Phillips visar upp sin makeup-teknik i en Tik Tok video med nära fem miljoner visningar.

Det här ordningen gör att bronzern blir mindre framträdande (och mer förlåtande) och looken mer naturlig. Även om vissa makeup-artister gjort den här ordningen även tidigare har Mary Phillips moderniserat tekniken genom att använda tunna, tunna lager av produkterna vilket låter huden lysa igenom helt enligt de stora naturliga ”no makeup-makeup” trenden som råder nu.

– Jag älskar att det är så många som säger att de har på sig mindre smink än vanligt när de använder tekniken och att det fungerar. Det gör mig glad att folk lär sig ett annat sätt att sminka sig på och att deras naturliga skönhet lyser igenom, säger Mary Phillips till Vogue.

Veckans urval av hudvård

Prisjakt-logotypI samarbete med Prisjakt.nu

Utforska Livsstil

Om skribenten

  • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Livsstil sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade då på Wellness, Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.