Nya metoden som ger perfekta bryn

Publisert:

Glöm microblading och risptekniker för att få den eftertraktade bågen och fyllnaden i ögonbrynen. En ny stråteknik är under uppsegling i Sverige.

Trender i ögonbryn kommer och går – men att de ramar in ansiktet är en sanning som består. Nu finns den nya metoden Hair stroke machine i Sverige. En metod där en nålfin tatueringsmaskin bygger upp fiktiva strån.

– Det är den enda metoden där man kan korsa hårstråna. Precis som i verkligheten, säger Mimmi Pang Isaksson, hudterapeut och utbildare i tekniken.

Det surrar lätt från maskinen som numera ska göra jobbet för att skapa ett permanent ögonbryn som håller länge.

– Maskinteknik är skonsammare än manuella metoder och därför passar den fler hudtyper. Det är betydligt mindre infektionsrisk och smidigare läkning, berättar Mimmi Pang Isaksson på Kimono Studio i Solna som använt sig av metoden en längre tid.

Vad är Hair stroke by machine för något?

– Det är en nyare metod permanent makeup som är mindre skadlig för huden. Här använder man maskin med en ensam nål för att tatuera tydliga rena strån i huden. Skillnaden mot en vanlig tatuering har att göra med precisionen att kunna lägga pigment i översta hudlagret som är tunt som ett A4 papper. Det är det som är semitatuering.

Microblading ger djupare sår och skapar en tydligare inflammationsprocess i huden jämfört med Hair stroke by machine.

Hur skiljer sig metoden från 3D bryn och microblading?

– Med en maskin kan man göra väldigt realistisk designade ögonbryn. Eftersom hårstrån kan korsas och bli naturligt olikformade skapar det ännu mer tredimensionell känsla. Därför kallas metoden ibland för hyperrealistiska 3D-ögonbryn och skiljer sig från mer symmetrisk uppställda ögonbryn.

Metoden finns i USA, England och Ryssland men de stora mästarna finns framför allt i Asien som ligger långt före i att hantera stråmaskinerna och de var så som Mimmi snappade upp tekniken och bestämde sig för att ta den till Sverige.

– Jag blev introducerad via bekanta i Kina där det är en väldigt populär behandling. Snabbt började jag jaga den teknik som de kända artisterna använde. När det blev pandemi och branschen stannade exploderade i stället skolor och undervisning via nätet och då fick jag chansen att lära mig av de bästa.

Vilka passar metoden för?

– Den här metoden är perfekt för alla som vill ha mer markerade bryn utan att de ser konstgjorda ut. Vi har många kunder som drabbats av alopecia som tappat sina naturliga ögonbryn och får dem återskapade med naturlig look. Även män som inte vill se fixade ut. Naturliga ögonbryn som är anpassade efter ditt ansiktes anatomi är målet.

Veckans urval av hudvård

Prisjakt-logotypI samarbete med Prisjakt.nu

Utforska Livsstil

Om skribenten

  • Agneta Elmegård är reporter på Aftonbladet sedan 2000. Hon har en kandidatexamen i journalistik från Stockholms Universitet. Agneta är utbildad i hållbarhetsstrategier vid Cambridge University i England och 2019 blev hon listad som en av skandinaviens mest inflytelserika personer inom ”Green Beauty” av Diversified Communication