Expertens 3 bästa solskydd just nu

Publisert:

Solen är lika skön som förrädisk.

Smörj in dig med andra ord.

Här tipsar skönhetsredaktören Agneta Elmegård om tre solskydd hon älskar.

Agneta Elmegård
Agneta Elmegård

1. Gör huden extremt återfuktad

Jag har nyligen upptäckt den hajpade ingrediensen polyglutaminsyra och The Inkey List har lagt denna ingrediensen i sin nya solkräm för ansiktet, ”The dewy sunscreen spf 30”. Polyglutaminsyra binder vatten fyra gånger bättre än hyaluronsyra och det känns verkligen i den här krämen. Den känns inte som en traditionell solkräm utan som en cinderella-kräm. Huden blir extremt återfuktad och mjuk, och den känslan håller i sig hela dagen. Jag förstår varför den blivit en succé på sociala medier. Så här ska ett solskydd kännas. Dessutom prisvärd.

ANNONS

Beställ The Inkey List SPF här!

Sephora (Extern länk)

2. Ger inga vita kanter och doftar gott

Beachkind är ett svenskproducerat ekologiskt solskydd för ansiktet som bygger på mineralpigmentet zinkoxid. Den innehåller även arganolja och jag gillar doften och konsistensen i den här produkten väldigt mycket. Den ger inga vita kanter och är lätt att applicera trots att det är ett mineralbaserat filter och inte ett kemiskt baserat. Dessutom finns den både i spf 30 och 50.

ANNONS

Köp Beachkind Natural sunscreen SPF 50 här!

Apohem (Extern länk)

3. Skön konsistens för kroppen

När det gäller solskydd för kroppen försöker jag skydda mig med kläder så gott det går. Jag undviker att smörja stora ytor med kemiska solskydd som innehåller ämnen som är under utredning hos ECHA (europeiska  kemikalieinspektionen). Octycrylene och Oxybenzone är två sådana ingredienser som jag tittar efter. Biotherm Waterlover Sun Milk innehåller solskydd som är godkända av svanenmärkningen och som har en skön konsistens. Finns även som en mist.

ANNONS

Beställ Biotherm Water Lover Sun Milk SPF30 här!

Lyko (Extern länk)

Dagens urval av solkrämer

Prisjakt-logotypI samarbete med Prisjakt.nu

Utforska Livsstil

Om skribenten

  • Agneta Elmegård är reporter på Aftonbladet sedan 2000. Hon har en kandidatexamen i journalistik från Stockholms Universitet. Agneta är utbildad i hållbarhetsstrategier vid Cambridge University i England och 2019 blev hon listad som en av skandinaviens mest inflytelserika personer inom ”Green Beauty” av Diversified Communication