21 fyndplatser för loppistider i sommar

Publisert:
Hitta loppisar och antikmarknader med vår guide.
Hitta loppisar och antikmarknader med vår guide.

Sommartid är loppistid! Passa på att fynda när antikhandlare, idrottsföreningar och loppislador dukar upp mängder av fina prylar under varma sommardagar. Vi guidar till några av Sveriges bästa fyndmarknader!

Brukar du ta en sväng med bilen och tänka att nu, nu ska jag stanna till vid de där handritade loppisskyltarna? Och du kör, mil efter mil, inte en skylt i sikte. Typiskt. Men ha förtröstan, här är din guide till några av Sveriges bästa loppisar och antikmarknader.

Östregårds antik & loppmarknad

Mitt i Småland ligger Moheda, och här finns Östregårds antik & loppmarknad – en institution som sålt antikt och begagnat under 20 års tid. Sommartid finns här ett välbesökt kafé, vilket kan behövas efter att ha trålat runt de närmare 1 000 kvadratmetrarna fullproppade med prylar! 

När: Alla söndagar april till september, 12–18.

Var: Ryd Östregård, Moheda.

Läs mer: www.ostregards.se

Bakluckeloppis i Lund

Stor och välbesökt loppis som lockar såväl seriösa antiksamlare som barnfamiljer på jakt efter nästa säsongs vinterkläder.

När: Lördagar och söndagar 8–14, året runt.

Var: Knästorps Kvarnväg 297–16, Staffanstorp.

Läs mer: www.bakluckeloppisilund.se

Världsrekord-loppis i Solvalla

Förra sommaren slog den stora drive-in-loppisen vid Solvalla travbana utanför Stockholm världsrekord i antal säljare – och inget tyder på att de siktar annat än ännu högre i år! Här kan man hitta det mesta, från hockeyutrustning till matporslin.

När: Vissa helger under maj–oktober, se hemsidan för exakta datum.

Var: Parkeringen vid Solvalla travbana.

Läs mer: www.solvallaloppis.se

Söndagsloppis i Folkparken

Skellefteås största loppis är en riktig folkfest, där mängder av besökare jagar fynd bland borden som står uppställda i Folkparken. Den gamla logen förvandlas till kafé för den som behöver vila fötterna och fylla på med energi.

Var: Folkparken, Skellefteå

När: Varje söndag 17 juni till 12 augusti, 11–14.

Läs mer: www.loppisfolkparken.se

Bagage-loppis i Slottsskogen

Är du på jakt efter oljemålningar på piprökande sjömän i skepparkrans torde den stora bakluckeloppisen i Göteborg vara en prima plats att leta. Här finns givetvis också mängder av andra prylar från upp emot 200 olika säljare.

När: De flesta helger under april, till oktober, se hemsidan för exakta datum.

Var: I Slottsskogen i centrala Göteborg.

Läs mer: www.bagageloppis.se

Loppis i Bricka

Hälsinglands största loppis finns på Bjuråkers bygdegård, som en gång var Folkets hus i den lilla byn Bricka. Här kan du fynda både inomhus och på bakluckeloppisen utomhus. Kafeteria med fikabröd och smörgåsar finns också.

När: Alla dagar 11–17, under sommaren.

Var: Bricka 51A, Bjuråker.

Läs mer: www.bygdegardbricka.se

Suckarnas gång

I Simrishamn mitt i natursköna Österlen arrangeras en av landets mest ansedda antik- och samlarmarknader där det går att fynda allt från Bitossivaser till Stig Lindberg – om man har tur!

När: Helgfria lördagar 7–15 från mars till oktober.

Var: Lilla Norregatan, vid Brunns-parken i Simrishamn.

Läs mer: www.suckarnas.se

Toggas antikt

Gotlands största antikaffär, som också specialiserat sig på byggnadsvård. Här hittar du allt från gamla beslag och vackra dörrar till retroporslin och designmöbler.

När: Måndag–fredag 10–18, lördag 10–15, söndagar i juli 10–15.

Var: Lummelundsväg 49, vid Visby flygplats.

Läs mer: www.toggas.se

Lilla torget i Lidköping

Gigantisk antik- och fyndmarknad inhyst i en gammal sockerfabrik i Lidköping. Här ligger även Rörstrands porslinsfabrik, så räkna med en eller annan udda tallrik Blå eld bland säljarborden!

När: Varje lördag, 10–15.

Var: Sockerbruket, Sockerbruksgatan 1, Lidköping.

Läs mer: www.lillatorget.com

Graninge bruk antik & antikvariat 

Stor fyndpotential i den här gigantiska antik- och loppismarknaden som rymmer såväl allmoge som moderna prylar. Även mängder av böcker och tidningar ryms i det här gamla järnbruket från 1670-talet, vackert beläget
i Norrlands inland.

När: Lördagar och söndagar, 10–16.

Var: Graninge bruk, i Graninge väster om Sollefteå.

Läs mer: www.graningebruk.com

BK:s gammalt och nytt

I denna stora loppisbutik i Insjön i Dalarna kan du fynda allt från allmogemöbler och delar till folkdräkter till 1950-talsporslin och mässingsljusstakar. Här finns också en liten kaféhörna för den som behöver en
kaffepaus.

När: Tisdag–fredag 12–18, lördag-söndag 11–17.

Var: Insjövägen 56, Insjön.

Läs mer: www.facebook.com/Bksgammaltochnytt

Nostalgiladan i Melby

Mängder av fina gamla möbler och diverse kuriosa hittar du mellan Norrköping och Linköping. Främst prylar från 1950, –60 och –70-talen, även ett kafé.

När: Måndag–fredag 10–17, lördag-söndag 10–16.

Var: Melby Landsjö, Kimstad.

Läs mer: www.nostalgiladan.se

Hornstulls marknad

Varje helg från april fram till slutet av september anordnas Hornstulls marknad längs med vattnet i Hornstull på Södermalm i Stockholm. Här finns både vintagekläder, loppisprylar och nyproducerad konst och design. Blir du hungrig är det bara att köpa något spännande från någon av de uppställda foodtruckarna.

Var: Stockholm.

www.hornstullsmarknad.se

Loppis i Brunnshallarna

Varje söndag mellan april och november fylls Brunnshallarna med loppisbord och fyndsugna besökare. Här säljs alltifrån antika serviser till urvuxna barnkläder. Passa på att njuta av den vackra miljön i Ronneby Brunnspark.

Var: Ronneby.

www.visitronneby.se

Spader madame

Noggrant utvald vintage i massor hittar på hos Spader madame. Fokus ligger på kläder, accessoarer och möbler från 40–70-tal. Butiken har öppet varje dag under sommaren och vid överenskommelse under övriga året.

Var: Öja, Rättvik.

www.spadermadame.se

Loppis i Gammelstad

Varje lördag från första helgen i juni till sista helgen i augusti är det loppis, i år i Gammelstads Wärdshus. Tänk på att loppisen är utomhus, så ta med ett paraply vid dåligt väder! Här kan även vem som helst ställa upp ett stånd utan föranmälan.

Var: Gammelstad, Luleå.

www.gammelstad.nu

Stenfors loppis och antikhallar

På Stenfors gård finns förutom kafé, gårdsbutik och vackra trädgårdar även välbesökta loppis- och antikhallar. Mellan 2 juni och 12 augusti är loppisen öppen varje dag från 12–17. Här finns alltifrån stora, antika möbler till små inredningsdetaljer och husgeråd.

Var: Ånäset, Robertsfors.

www.stenforsgard.se

Holmens marknad

Holmens marknad är full av alltifrån soffgrupper och gamla pianon till kläder och husgeråd. Här finns både antika och nyare prylar, och allt till låga priser. De tar ofta hand om dödsbon och erbjuder därför allt som kan tänkas behövas i ett hem.

Var: Göteborg.

www.holmensmarknad.se

Eufemia

I ett gammalt svinhus ligger den välkuraterade antik- och kuriosa­butiken Eufemia. På 300 kvadratmeter samsas utvalda möbler och retroprylar. Det är även en butik med historia, döpt efter ägaren Saras farmors mor som en gång levde på gården.
Var: Rönnerum, Öland.

www.eufemias.se

Inlandsloppan

Längs med E45:an i Åsarna by hittar du Inlandsloppan, en 450 kvadratmeter stor loppisbutik med allt för hemmet och lite till. Här kan alltifrån gamla antika allmogeföremål till kitschiga 70-talsprylar dyka upp.

Var: Åsarna, Berg.

www.inlandsloppan.se

Antik & kuriosa

Värmlands möbler antik och kuriosa kallar sig Värmlands största antik- och kuriosabutik. Här finns möbler, inredning och husgeråd från alla möjliga tidsepoker. Ta god tid på dig för att inte missa något!

Var: Uddeholm, Hagfors.

www.antikokuriosa.com

Badkläder till sommarens resa

Prisjakt-logotypI samarbete med Prisjakt.nu

Utforska Livsstil

Om skribenten

  • Cecilia Billgren 
  • Nina Kindbro började vikariera på Aftonbladet 2002 som redigerare och blev anställd 2006 som redigerare på Härligt hemma. Därefter har hon arbetat med en mängd olika bilagor och även varit redaktör för oneshots som Retro och Hund. Sedan 2018 arbetar Nina Kindbro som reporter och redaktör på Aftonbladet Mat & dryck och trädgårdsreporter på Härligt hemma där hon bland annat gjort TV-inslag med Bosse Rappne på Ulriksdals Slottsträdgård. Utbildning: Tidningsdesign, RMI Berghs, fackpress, Poppius journalistskola, detaljtypografi, RMI Berghs, informationslinjen, Hellidens folkhögskola, litteraturvetenskap, Stockholms universitet.