Trender och snackisar från Cannes röda matta

Här är galakläderna alla pratar om

Publisert:

Dramatiskt rött, brudklänningar och gnistrande blomblad. Filmfestivalen i Cannes är i full gång och mängder av stjärnor strosar den röda mattan fram.

Vi listar trenderna från Cannes och förstås, klänningarna och kostymerna som alla pratar om.

Elsa Hosk

Svenska modellen Elsa Hosk blev en rejäl snackis i internationell modepress. Och visst är det här en ”conversation piece”. Klänningen vars överdel ser ut att rymma är designad av Viktor & Rolf. Daily Mail kallar den för ”optisk iullusion” medan W magazine beskriver klänningen som ”Couture Wardrobe Malfunction” och lugnar sina läsare redan i rubriken med att det är med mening. ABC News har med Elsa och hennes klänning på sin lista över ”standout looks”.

Daily Mail skriver även att klänningen fick flygas in i sista sekund då Elsas bagage blev borttappat av flygbolaget. Panik.

Blommor och pärlor

Elle Fanning

Elle Fanning toppar bäst klädda-listorna internationellt och det är inte särskilt konstigt. Hon dök upp i den här Alexander McQueen-klänningen på festivalens första dag och den har varit svårt att toppa.

Natalie Portman

Natalie Portman ger henne dock en match. Skådespelarens Dior-klänning har precis som Elle Fannings en kjol prydd med gnistrande blomsterliknande blad. Portmans klänning är faktiskt inspirerad av en bra mycket äldre Dior-blåsa. Närmare bestämt en skapelse från 1949 som nu finns på museum.

Alicia Vikander

Även Alicia Vikander ger Elle Fanning konkurrens om titeln bäst klädd. Svenska stjärnan strålar som bara hon kan tillsammans med maken Michael Fassbender. Klänningen som är översållad av pärldekorationer står Louis Vuitton bakom.

Dramatiskt rött

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence bjöd på en riktig klassiker. Klarröd klänning med smala band och stor kjol. Designen står Dior för.

Naomi Campbell

Naomi Campbell har hunnit med en hel del ombyten under festivalen. Det här är helt klart hennes mest iögonfallande outfit. Rött och rosa när det är som allra bäst. I en Valentinokänning med ett rejält släp till.

Uma Thurman

Även Uma Thurman valde rosa och rött och ett riktigt statement-släp. Designen står Dior för.

Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones visade upp en röd chiffongklänning signerad Elie Saab.

Scarlett Johansson

Så enkelt men helt genialiskt! Scarlets rosa Prada-klänning har blivit en av de mest hyllade under filmfestivalen. Den må vara enkel men detaljen med den vita braletten upptill gör det här till en fullträff.

Enkla silhuetter

Gigi Hadid

Gigi Hadid som oftast gör stora intryck på röda mattan valde en lite enklare silhuett för filmfestivalen. Det tajta fodralet som är designat av Jean Paul Gaultier har blivit en riktigt snackis i internationell modepress. Inte för att den står ut särskilt mycket utan för att Gigis syster Bella bar en likadan klänning i en annan färg redan 2018.

Kirsten Dunst

Kirsten Dunst slog ett slag för det enkla och klassiska i en armlös svart vintageklänning signerad Chanel.

Lily-Rose Depp

Lily-Rose dök upp i Cannes tillsammans med The Weeknd och regissören Sam Levinson. Klänningvalet föll på den lilla svarta från Chanel. Den var översållad av paljetter och Lily-Rose matchade med ett par trendiga transparenta handskar.

Keps och crop top

Ricardo Tisci och Irina Shayk

Medan designern Ricardo Tisci chockade med att bära keps på galan bjöd Irina Shayk på det mest förvånande ombytet. Från den här klassiska Armani Privé-blåsan ena kvällen till... en crop top och skinnkjol nästa kväll.

Brudvibbar

Gemma Chan

Det är inte bara på Met-galan som det syntes en hel del brudklänningar. Även Cannes levererade brudvibbar. Här på Gemma Chan i Louis Vuitton

Viola Davis

Viola Davis Valentino-klänning må sen enkel ut men kappan som hon svepte runt sig är allt annat än enkel.

Coco Rocha

Även Coco Rocha dök upp i en klänning med tillhörande släp som helt klart skulle platsa på en bröllopsfest.

Utforska Livsstil

Om skribenten

  • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Livsstil sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade då på Wellness, Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.