De var bäst klädda på Met-galan 2023

Klänningarna och kostymerna som fick oss att tappa hakan

Publisert:

Met-galan är årets stora modehändelse. Och ja, Rihanna var där och stängde ner röda mattan.

Men hon fick rejäl konkurrens av ett gäng killar.

Här är årets bäst klädda.

Temat för Met-galan 2023 handlade om att hylla Karl Lagerfeld. Och nog hyllades den legendariske designern. Röda mattan svämmade över av svart, vitt, pärlor och handskar i sann Chanel-anda. Och så dök en och annan katt upp.

Den stora frågan var dock ”kommer Rihanna”? Och nog kom hon. Rihannas klänningar får allt som oftast alla andra klänningar att skämmas. Så även den här gången. I övrigt var det helt klart killarna som lyste klarast. Pedro Pascal fick shorts och kängor att se ut som en miljon dollar och Bad Bunnys blomstersläp fick oss att tappa hakan.

Rihanna

Rihanna dök upp i sista sekunden och tog över fullständigt med sin vita kreation designad av Valentino. Hennes solglasögon hade egna lösögonfransar och klänningens överdel var översållad av blommor. Den tog dock stjärnan av senare och visade upp sin gravidmage.

Asap Rocky

Asap Rocky må ligga i lä, men han är inte långt bakom Rihanna. Att bära jeans med pärlor, kilt, tre bälten och en brosch låter lite mycket men på Asap blir det i vanlig ordning riktigt coolt. Modehuset bakom looken är Gucci.

Bad Bunny

Bad Bunny drog helt klart blickarna till sig när han anlände till Met-galan med ett åtta meter långt släp av blommor. Han matchade detta med en stilig glittrande vit kostym med öppen rygg. Skapelsen var signerad Simon Porte Jacquemus.

Florence Pugh

Det råder delade meningar i modevärlden om Florence Pughs huvudbonad. Men nog är den kunglig. Stjärnan hade dessutom rakat huvudet för kvällen. Den vackra klänningen som pryddes av en lång svart rosett stod Valentino för.

Anne Hathaway

Anne Hathaway ligger högt upp på bäst klädda-listorna och vi förstår helt klart varför. Har säkerhetsnålar någonsin varit såhär snyggt? Klänningen är designad av Atelier Versace.

Lily Collins

Lily Collins bar en dramatisk blåsa signerad Vera Wang. Komplett med puffärmar, korsett och KARL skrivit över hela släpet.

Kylie Jenner

När nästan alla bär svart eller vitt drar en röd klänning helt klart blickarna till sig. Kylie Jenners klänning må se enkel ut men det här släpet går även att använda som kappa. Modehuset Jean Paul Gaultier står för designen.

Maya Hawke

Skådespelaren Maya Hawke satsade på en brudliknande klänning och kappa skapad av Prada.

Gisele Bündchen

Även Gisele körde på brudtemat och skred fram på röda mattan i en vintage brudklänning från Chanel år 2007.

Gigi Hadid

Gigi Hadid glänste på röda mattan i en transparent svart skapelse med korsett. Klänningen är designad av Givenchys Matthew Williams.

Pedro Pascal

Vem hade anat att svarta shorts, röd rock och höga kängor kunde bli så här bra? När det är Valentino och framför allt när det sitter på Pedro Pascal blir det full pott.

Conan Gray

Popstjärnan Conan Gray bar en svartvit Balmain-skapelse som helt klart andades Karl Lagerfeld med mängder av pärlor.

Anok Yai

Vi kan inte sluta titta på modellen Anok Yais klänning. Den är översållad av metalliskt skimrande paljetter som ser ut att droppa ner från hennes kjol. Den vackra designen står Prabal Gurung för.

Olivia Wilde

Olivia Wilde glänste i en vit klänning med cutouts och gulddetaljer designad av Chloé. Även om klänningen när ny är den inspirerad av en liknande skapelse från 1983 som då designades av Karl Lagerfeld för Chloé.

Kendall Jenner

Kendall visade upp en paljettbody med gnistrande krage och långa släp hängande från ärmarna.

Taika Waititi

Regissören Taika Waititi var stilig i sin silverskimrande rock och vita kostymbyxor. Enkelt men genialt!

Dua Lipa

Dua Lipa bar en fantastisk blåsa helt i tweed. Klänningen är vintage Chanel och bars av Claudia Schiffer på catwalken 1992. Till klänningen bar sångaren även ett diamanthalsband med en imponerande 100-karats diamant.

Jared Leto

Jared Leto är inte rädd för att göra avtryck på röda mattan. Kvällen till ära bar han en cape med glittrande axlar från Gucci. Den här outfiten dolde han dock till en början under sin första outfit – kattkostymen.

Som första klädsel valde Jared Leto att klä sig som Karl Lagerfelds katt Choupette.
Som första klädsel valde Jared Leto att klä sig som Karl Lagerfelds katt Choupette.

Utforska Livsstil

Om skribenten

  • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Livsstil sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade då på Wellness, Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.