Horoskop, vecka 19 – kärlekschanser spirar

Astro 8–14/5

Publisert:

Lejonet är sin egen värsta kritiker, Vattumannen går omkring med känslan att något är fel – och Oxen ska ta sikte på sina vildaste drömmar.

Hur blir din vecka enligt stjärnorna?

Astrolog Tor Tolander ger oss veckans horoskop 8–14 maj 2023.

Väduren

Det finns saker som måste sägas och det är bättre att ta tjuren vid hornen och få det gjort. Sanningar är jobbiga att lyfta fram men leder till positiva förändringar och de börjar denna vecka. 

Må bra: Du bubblar av explosiv kraft och utan utlopp för den blir du stressad och gör misstag. Det behöver inte vara hårdträning men det måste kännas i kroppen.

Inför helgen: Storstäda, tvätta bilen eller måla om. Allt som fräschar upp ger glädje.

Kärlek och relationer: Känslorna är heta och veckan vibrerar mellan passion och konfrontation. När passionen vinner blir alla kärleksmöten vilda och gränslösa.

Oxen

Maj är den månad då du summerar det som gått och sätter nya mål och i år är det viktigare än på länge. Ta sikte på dina vildaste drömmar, några av dem är möjliga att nå. 

Må bra: Du väljer oftare praktiska utvägar än lutar dig på ditt intellekt vilket funkar men gör att du kan glömma hur smart du är. Tänk ut nya lösningar ibland så växer din självinsikt. 

Inför helgen: Det här är en helg gjort för festligheter, helst med dina nära och kära. 

Kärlek och relationer: Räkna med uppskattning och uppvaktning under veckan för din charm lockar och tänder. Bra vecka för dejting och nytändningar av förhållanden. 

Tvillingarna

Nu flyter livet på och allt känns lätt och inspirerande. Du har dessutom vardagstur så om du står inför osäkra val – chansa, det går fort, är roligt och går nästa alltid bra.  

Må bra: Det är enkelt att må bra för stunden medan långsiktigt välmående ofta är en lång och jobbig väg för dig. Att avstå fungerar dåligt, välj det som både är roligt och nyttigt istället. 

Inför helgen: Allra bäst blir helgen när du hänger på någon annans planer. 

Kärlek och relationer: Det slår inte gnistor om dig men du får en hel del bekräftelse och glädje i det lilla. Räkna med en enkelt, jordnära och trevligt vecka. 

Kräftan

Du är på väg in i vårens mest produktiva och kreativa tid och allt du gör känns viktigt och engagerande. Din iver smittar men alla är inte med på tåget, det blir en del konflikter.  

Må bra: Din energi och ditt engagemang drar iväg med dig och du mår bättre av att fokusera på det du gör än av att hålla på rutiner just nu. Njut av det du gör utan dåligt samvete.  

Inför helgen: Det blir en upptagen helg, lägg inte in ännu fler åtaganden. 

Kärlek och relationer: Du tar dig an kärleken med samma passion som allt annat så frågan är bara om du ger den tid och utrymme. Det du prioriterar går alltid bra. 

Lejonet

Du är din egen värsta kritiker just nu och feedback som alls går att tolka negativt träffar hårt. Känslan passerar och ett lyft kommer men just nu ligger tryggheten i rutinuppgifter.  

Må bra: Sol, värme och fritid och då menat som tid som verkligen är fri att göra vad du vill med ger energi och livslust. Ta pauser när du kan, alla måsten kan vänta nån vecka. 

Inför helgen: Du är egentligen inte på humör men familjeutflykter ger mer än du tror. 

Kärlek och relationer: Kärlekslyckan beror på din partner eller dejt. Du behöver bli uppvaktad och beundrad för att komma i stämning, blir du det väntar en het helg.

Jungfrun

Det finns utrymme att göra något extra av veckan och dina idéer faller i god jord både hemma och på jobbet. Stick ut, ta risker och satsa på nya saker som du tror på.  

Må bra: Kunskaper kommer till dig lätt och fastnar så låt din nyfikenhet vägleda dig. Böcker, kurser eller föreläsningar i spännande ämnen öppnar dörrar du inte tänkt på. 

Inför helgen: Party med bästa vännerna eller hemmahelg med familjen - båda funkar.  

Kärlek och relationer: Det som tänder dig mest just nu är när ni klickar på flera nivåer. Satsar du på kombodejter där ni gör något och också hinner prata så slutar det passionerat. 

Vågen

Låt oro, framtidsplaner och annat vänta och lägg din kraft på det som ger utdelning här och nu. Det finns mycket att glädjas åt i din närhet och många som uppskattar din hjälp.  

Må bra: Kommunikation och förståelse är centralt för dig och välmående är något man delar. Gemensamma familjeaktiviteter, gärna spel, skapar kontaktytor som får alla att växa. 

Inför helgen: Trädgård, natur och utomhusaktiviteter ger dig lyckokickar. 

Kärlek och relationer: Nya möten och att lära känna människor kittlar och lockar. Det här är en perfekt dejtingvecka med stora förälskelsechanser. Du får många komplimanger. 

Skorpionen

Verkligheten spelar spratt med dina planer och allt som kräver flera steg för att fungerar går fel. Skjut upp allt viktigt och satsa på enkla lösningar så får du en bra vecka trots allt. 

Må bra: Ofta har människor andra avsikter än det ser ut och många hårda ord kommer ur missförstånd. Det här är en bra vecka att reda ut motsättningar och gå vidare på. 

Inför helgen: Kärlek, passion och romantik väntar om du planerar för det. 

Kärlek och relationer: Det finns riktigt fina kärlekschanser under hela veckan, både för singlar och upptagna, men helgen sticker ut extra. Allt som behövs är tid tillsammans.  

Skytten

Vardagspusslet har fler bitar än du hinner lägga. Du kommer behöva hoppa över en del saker och kan du planera bort dem i förväg slipper du onödig stress. Prioritera din familj. 

Må bra: Det är läge att göra en reset och hitta tillbaka till dina grundvärden. Meditation, yoga, floating eller annat som skapar själsro ger utrymme för en mental nystart. 

Inför helgen: Gör något tråkigt för andras skull, förvånansvärt nog kommer löna sig. 

Kärlek och relationer: Veckans mest romantiska dagar är måndagen och tisdagen. Efter det är det svårare att hitta varandra och annat riskerar att komma emellan och störa stämningen.

Stenbocken

Du är den som andra kan luta sig på och se upp till och du hugger ofta in oombedd. Undvik att göra det under veckan för dina egna grejer kommer behöva oväntat mycket utrymme. 

Må bra: Kolla över gardiner och mörkläggningsmöjligheter i ditt sovrum. När kvällarna blir längre och ljusare och gryningen kommer tidigare behövs ett rejält mörker för en god nattsömn.  

Inför helgen: Smygstarta gärna grillsäsongen, utomhusmat med vänner ger mersmak.  

Kärlek och relationer: Tydliga signaler är nödvändigt för att kärlekslivet ska bli bra. Du är av eller på just nu så närhet är antingen nödvändig eller totalt avtändande. 

Vattumannen

Du har en gnagande känsla av att något är fel och det gör dig irriterad. Tyvärr är det inget som släpper under veckan så trots att det går bra har du svårt att slappna av.

Må bra: Rejäla träningspass där du tar ut dig och verkligen känner att du tar i får dig att må bra. Du bygger form lätt just nu och fysiskt välmående lyfter din dysterhet. 

Inför helgen: Planera efter vädret, inomhus i regn är lika roligt som utomhus i sol. 

Kärlek och relationer: Du får en rätt sval vecka då kärleken som mest puttar bort ensamheten. Undantaget är torsdagen och fredagen då fest och dejting tänder passionen inom dig. 

Fiskarna

En het, härlig och framgångsrik vecka väntar dig då du har lätt att ro saker i land och få din vilja igenom. Satsa stort och ta risker, du klarar betydligt mer än du tror. 

Må bra: Ta språnget och unna dig det du gått och tänkt på länge. Vare sig det är ett inköp, en livsförändring eller en relationsfråga är det läge för ett riktigt nytag. 

Inför helgen: Dra med dig familj eller vänner på något roligt så får alla en givande helg. 

Kärlek och relationer: En riktigt fin vecka väntar dig full av möjligheter till kärlek, närhet och nya känslor. Våren viskar i lockande toner, förälskelse och ny kärlek väntar. 

Utforska Livsstil

Om skribenten

  • Tor Tolander har jag jobbat som astrolog och ställt alla tänkbara sorters horoskop. Allra roligast är att ställa just den typ av horoskop som jag nu kommer ge dig här på Livsstil. Att dyka djupare i de ämnen just du tycker är viktigt och förhoppningsvis sätta guldkant på din vecka är jättekul. Förutom astrologi sysslar jag också med många besläktade ämnen där drömmar och drömtydning är det jag tycker är mest spännande.