Horoskop vecka 16, 2023

Astro 17–23/4

Publisert:

Väduren ska kika efter ny stil second hand och Jungfrun får passa sig för missförstånd.

Hur blir din vecka enligt stjärnorna?

Astrolog Tor Tolander ger oss veckans horoskop 17–23 april 2023.

Väduren

När värmen kommer börjar det kännas bråttom att bli klar med jobbet snabbt och få tid till roligheter. Helgen lockar och väntar och du är sugen på äventyr. 

Må bra: Ett garderobsbyte lyfter själen och inspirerar. Ta tillfället i akt och förändra din stil, en liten accessoar, gärna second hand, ändrar lätt en hel look utan att kosta för mycket. 

Inför helgen: Det är mycket som behöver göras men unna dig åtminstone en arbetsfri dag. 

Kärlek och relationer: Känslorna kommer snabbt och oväntat. Den här veckan väntar flirt, förälskelse och oväntade kärleksstunder. Särskilt onsdagen och torsdagen blir heta. 

Oxen

En motig måndag sporrar dig till stordåd. Din vecka blir bara bättre ju längre den lider och de mål du sätter upp, för både dig själv och andra, når du med råge. 

Må bra: Ge dig själv beröm för det du åstadkommer och även dina goda intentioner. Att lyckas är inte alltid det viktigaste, att våga försöka är första steget mot alla framgångar. 

Inför helgen: Din förtänksamhet betalar sig, det finns tid att göra något riktigt roligt. 

Kärlek och relationer: Nu när vårkänslorna börjar komma är det läge för de viktiga samtalen. Att veta var ni står, är på väg och hoppas på stärker kärleken och ger trygghet. 

Tvillingarna

Det blir en känslostyrd vecka där passioner och aversioner regerar. Du får bita dig i tungan för att inte säga vad du tycker mer än en gång men samtidigt får du mycket gjort. 

Må bra: Du får dina bästa idéer och mår som bäst när du delar med dig av tankar och glädjeämnen. Använd din Tvillingcharm och dra in nya människor i dina sociala sammanhang. 

Inför helgen: Det väntar en panghelg med många heta möjligheter, håll kalendern öppen. 

Kärlek och relationer: I år är våren din hetaste kärlekstid och den här veckan ler extra brett med solsken och värme. Alla dagar är fulla av möjligheter, mest av allt helgen. 

Kräftan

Allt som går bra den här veckan beror helt på dina insatser. Samarbeten lönar sig visserligen men utan din tydliga ledning blir det sällan bra och aldrig som du vill. 

Må bra: Under april och maj ger alla satsningar på hälsa och form bättre resultat än du hoppas på. Sätter du upp hälsomål inför sommaren så kan du räkna med att nå dem. 

Inför helgen: Du får ett par lockande erbjudanden som du har glädje av att tacka ja till.

Kärlek och relationer: Välgjorda planer är nyckeln till kärlekslycka för tillfället. Har du inte utrymme för dem lönar det sig bättre att vänta och se det här som en familjevecka.

Lejonet

Din optimism är en sporre för både dig själv och andra men inte denna vecka. Just nu är det bättre att överträffa små förväntningar än att misslyckas med stora förhoppningar. 

Må bra: Dina små vardagsinfall ger livet extra krydda. Lyssna på den lockande rösten i ditt huvud, att falla för frestelsen är inte oftare inspirerande än dåligt. 

Inför helgen: En rejält fysiskt ansträngande helg ger extra mening till veckoslutet. 

Kärlek och relationer: Trots att våren ler får du en oväntat motig dejtingvecka. Har du ett förhållande se det betydligt ljusare ut, särskilt om du inleder veckan med en romantisk gest. 

Jungfrun

Oväntade händelser tvingar dig att prioritera och du hinner inte allt du vill. Koncentrera dig på det du tycker är viktigt och se till att få de sakerna genomförda. 

Må bra: Tydliga skillnader mellan natt och dag är viktigt för ditt välmående. Bra kvällsrutiner hjälper men viktigast är att ditt sovrum är mörkt så att din vila blir ostörd.

Inför helgen: Stöka av hem och trädgård under veckan, en fri helg fyller dig med glädje.

Kärlek och relationer: Finns möjligheter till stora kärleksupplevelser men det är ingen självklarhet. Din partner läser inte alltid dina signaler, missförstånd kan döda stämningen. 

Vågen

Dina intressen bär frukt och oväntat positiva besked gör dig på gott humör. Från onsdagen går det mesta lättare och lättare så räkna med att du får en riktigt härlig helg.

Må bra: Gör ett inre bokslut, det finns saker som drar ner dig och gör livet onödigt tungt. Hitta roten till dina bekymmer och gör det av med den, en nystart är nödvändig.

Inför helgen: Avvakta, nära vänner eller partner har överraskande och roliga planer. 

Kärlek och relationer: Du är på härligt, vårligt kärlekshumör som syns och smittar. Det leder till en flitig vecka full av möjligheter till roliga dejter och heta kärleksstunder. 

Skorpionen

Dina planer hamnar i kläm när andra lastar på dig oväntade, viktiga uppgifter. Du växer med ansvaret och får beröm för dina insatser men förändringen påverkar ditt humör ändå. 

Må bra: Förenkla tillvaron! Med tiden läggs nya uppgifter och ägodelar till det man redan har, en rejäl inre och yttre vårstädning tar bort spärrar och öppnar nya vägar. 

Inför helgen: Ett extra träningspass eller en strapats i naturen gör helgen spännande. 

Kärlek och relationer: Trots vädret och årstiden är inte förälskelse det som lockar dig mest. Gemensamma aktiviteter med familj, vänner och partner är vad du längtar efter. 

Skytten

Just nu gör du mest nytta som lagledare, löser du uppgifter på egen hand får du din omgivning att känna sig förbisedda. Lägg din energi på att lyfta dem så mår alla bra. 

Må bra: Du ger nästan alltid mer än du får tillbaka vilket gör din omgivning lycklig men skapar en obalans i ditt hjärta. Sätt dina känslor i första rummet den här veckan. 

Inför helgen: Helgen blir aktiv och fullspäckad, lägg inte in mer än redan planerat. 

Kärlek och relationer: Nymåneveckor är alltid speciella för dig då det blir mer romantiska än du trott och mindre erotiska än du hoppats. En bra vecka för dejting och innerliga samtal. 

Stenbocken

Luta dig mer på erfarenhet och rutin än på råstyrka. När du tar tid på dig och gör noggranna planer går det bättre än om du kastar dig in i saker och litar på din envishet. 

Må bra: Du är duktig i köket så nya intryck och ny inspiration gör matlagningen roligare och rätterna godare. Nytänk och nya recept leder också till ett givande försommarlyft. 

Inför helgen: Hus, hem och trädgård tar tid så det räcker och blir över den här veckan. 

Kärlek och relationer: Vårkänslorna kommer smygande när dagarna blir längre och varmare. Det ger dig en lovande vecka där måndagen och fredagen har de hetaste chanserna. 

Vattumannen

Du slängs mellan ytterligheter den här veckan och det ger dig inte mycket utrymme för dina egna planer. Räkna med att det blir en hel del pusslande för att få dagarna att gå ihop. 

Må bra: Att göra praktiska saker som skapar bestående värden fyller dig med stolthet. Investera i din framtid och gör något du och din familj har glädje av på lång sikt. 

Inför helgen: Satsa på en partyhelg, ett vårrus gör dig och alla runt dig glada. 

Kärlek och relationer: Så här års är skymningarna vackra och lagom sena för att dejter och stunder med partnern ska hetta till rejält. Årets hittills hetaste kärleksvecka väntar.

Fiskarna

Du är full av energi och har ett blixtrande snabbt intellekt vilket gör vardagarna enkla och alla utmaningar lätta att möta. På alla sätt blir det en rolig och lättsam vecka. 

Må bra: Att återknyta banden till vem du är ger djup självinsikt och ny självrespekt. Gå igenom gamla album, gör nya och ta avstamp i ditt förflutna för en bättre framtid. 

Inför helgen: Ha en lättsam inställning till förändringar. Helgen är full av överraskningar. 

Kärlek och relationer: Det finns gott om kärleksmöjligheter men du är inte riktigt på humör för dem. Din partner måste visa att hen känner dig för att det ska kännas rätt. 

Utforska Livsstil

Om skribenten

  • Tor Tolander har jag jobbat som astrolog och ställt alla tänkbara sorters horoskop. Allra roligast är att ställa just den typ av horoskop som jag nu kommer ge dig här på Livsstil. Att dyka djupare i de ämnen just du tycker är viktigt och förhoppningsvis sätta guldkant på din vecka är jättekul. Förutom astrologi sysslar jag också med många besläktade ämnen där drömmar och drömtydning är det jag tycker är mest spännande.