Horoskop vecka 14, 2023

Astro 3–9/4

Publisert:

Kräftan har en kärleksfull påskhelg och för skorpionen väntar party.

Hur blir din påsk enligt stjärnorna?

Astrolog Tor Tolander ger oss horoskopet för vecka 14.

Väduren

Du har fortfarande samma driv men med ett större fokus på enskilda uppgifter och särskilda utmaningar. Just nu kan du till och med lösa svåra problem. 

Må bra: Det finns ett stort värde i att ta kunskaper du har och omsätta dem i praktiska resultat. När du går från att veta till att kunna ser du plötsligt nya möjligheter. 

Inför helgen: Vädersäkra dina helgplaner, omständigheterna förändras under lördagen. 

Kärlek och relationer: Du har en relativt vanlig vecka framför dig utan stora hjärteskälvningar. Undantaget är onsdagen och torsdagen då dejting och romantik står på topp. 

Oxen

Andra söker sig till dig för stöd och hjälp med sina problem och du bringar ordning och lugn till nästan alla sammanhang. Just nu faller dina initiativ i riktigt god jord. 

Må bra: Du mår bra av fysisk aktivitet men den måste ha en direkt mening för att verkligen tala till din själ. Arbete med hus, hem och trädgård ger dig allra mest. 

Inför helgen: Satsa på en “fixar-helg” med tydliga mål, helst med familj och vänner. 

Kärlek och relationer: Du har nära till känslor och passioner just nu men ibland svårt att uttrycka dem. Visa vad du vill hellre än att prata om det så når du fram. 

Tvillingarna

Tempot går upp. Många rykten och förhoppningar gör vardagarna intressanta, men inte alltid effektiva. Sociala kontakter hamnar i centrum på mer än ett sätt. 

Må bra: Din styrka ligger i din Tvillingförmåga att alltid hamna rätt i ögonblicket. Förstärk ditt fokus genom att stanna upp ett ögonblick och fråga: “Vad vill jag?” emellanåt. 

Inför helgen: Ta något extra träningspass under veckan, helgen blir upptagen nog som den är. 

Kärlek och relationer: Du är mer social än romantisk just nu och veckan blir full av möten med spännande människor på roliga platser men det leder sällan till romantik. 

Kräftan

Du har kraft och insikt nog för att lyckas med nästan allt du förutsätter dig men självförtroendet saknas ibland. Tydliga uppgifter hjälper dig att nå din maxpotential. 

Må bra: Hela vägen fram till sommaren har du en ovanligt god fysik. Tid du lägger på din form och ditt fysiska välmående nu ger utdelning under lång tid framöver. 

Inför helgen: Det väntar en perfekt helg för dejting och kärleksäventyr. Ta vara på tillfället. 

Kärlek och relationer: En lättsam vecka väntar när andra ofta tar initiativen. Du behöver inte jaga kärleksstunderna för det handlar mer om att säga ja eller nej när de erbjuds. 

Lejonet

Du tar dig an varje ny uppgift med självförtroende, energi och oftast en smittsam glädje. Däremot skiftar kvaliteten på det du gör och det lönar sig att dubbelkolla dina resultat. 

Må bra: Bejaka lättjan! Att kunna slappna av helt och släppa vardagen är inte en svaghet. Det handlar om att välja rätt tidpunkt, inte om att avstå från nödvändig själsro. 

Inför helgen: Ditt humör skiftar inför helgen, snabbt ändrade planer är inte en dum idé. 

Kärlek och relationer: Hårda ord ligger ovanligt nära och när det blossar upp så ta en sekund och lugna känslorna. En oväntad ursäkt kan leda långt. 

Jungfrun

Vårvindar blåser in i vardagen och mycket av det som har känts stelt och rutinmässigt andas nu glädje och framtidstro. Unna dig att göra något litet extra för din egen skull. 

Må bra: Allt som du själv har kontrollen över går bra men där ansvaret delas blir det lätt fnurror. Sitt ner men dina närmaste och skapa nya överenskommelser. 

Inför helgen: Det här kan bli en härlig utflyktshelg, gemensamma planer ger god utdelning.

Kärlek och relationer: Det finns en stor potential för förälskelse och ny kärlek just nu. Du ser människorna runt dig på ett nytt sätt. Kvalitetstid kan leda längre än du trott. 

Vågen

Det blir en rätt tuff vecka för dig som ledare och förälder. Dina beslut ifrågasätts och det tömmer dig på energi och entusiasm. Sök stöd hos andra och delegera när du kan. 

Må bra: Det är OK att må dåligt. Du ställer oerhört stora krav på dig själv som det inte alltid går att leva upp till. Dela med dig av dina känslor så får du hjälp och nya perspektiv. 

Inför helgen: Unna dig en avslappnad, fri egenhelg. Gör planer bara för dig. 

Kärlek och relationer: I ett ord sammanfattas kärleksveckan som “okomplicerad”. Gjorda planer står och i allt övrigt rullar det på som vanligt utan överraskningar eller motgångar. 

Skorpionen

Du är ett under av självkontroll och kompromissvilja just nu. Du gör ett strålande arbete men kokar inombords när dina idéer hamnar i skymundan. Håll ut, din tid kommer snart. 

Må bra: Långsiktiga planer och fysisk ansträngning lägger grund för ett djupare välmående och minskar stressen av tillfälliga motgångar. Se dina insatser ur ett större perspektiv. 

Inför helgen: Det finns förutsättningar för en riktig partyhelg, välj rätt umgänge tidigt. 

Kärlek och relationer: Det finns två vägar. Du kan bygga vidare på relationen med samförstånd eller så ger du efter för ögonblickliga impulser. Låt samvetet bestämma. 

Skytten

Var lyhörd på din arbetsplats, dina medarbetare har oväntat bra idéer. Använd din energi till att inspirera och stödja andra så blir det allt roligare och du populärare. 

Må bra: Ta en ordentlig genomkörare med fokus på hur kroppen mår. Repetitiva uppgifter och träningsmoment kan slita mer än det ger, det är dags att byta schema.

Inför helgen: Naturupplevelser och utomhusliv är fantastiskt givande under vårsolen.

Kärlek och relationer: Att ge och få sin kärlek bekräftad skapar nya, pirriga känslor. Små vardagskomplimanger lägger grunden till större känslor från både väntat och oväntat håll.

Stenbocken

Du har en realistisk och väl förankrat bild av hur saker borde gå men trots det strular vardagen. Motstå frestelsen att lösa allt själv, ta tid på dig och visa andra hur istället. 

Må bra: Din envishet gör att du nästan orkar vad som helst, något du stolta över. Men alla evighetsmaskinen behöver energi så ägna dina måltidsvanor en tanke. 

Inför helgen: Just nu är det läge för planering och förberedelser, inte att avsluta projekt. 

Kärlek och relationer: Ditt kärlekslivs intensitet står i direkt proportion till tiden du lägger på det. Du har mycket för dig, stor innerlighet kräver att du prioriterar den. 

Vattumannen

Tvära kast och många oväntade utmaningar ligger framför dig men veckan behöver inte bli besvärlig för det. Se tillvaron med humor så kommer lösningarna av sig själva. 

Må bra: Det är läge för nya tag! Se över garderob, träningsschema och livsmål för det som står och stampar ändras inte av sig själv. Styra om det du inte är nöjd med. 

Inför helgen: Väl gjorda planer håller men finns inte sådana bör du ta en riktigt lugn helg. 

Kärlek och relationer: Det finns utrymme för ett riktigt spännande kärleksliv men då behöver du tänka utanför de vanliga ramarna. Det kommer bli spännande eller inte alls. 

Fiskarna

Ett förslag eller möjlighet gällande ditt arbete lockar och få dig att tänka i nya banor. Det är dags för en förändring men känn efter vad du verkligen vill för rätt val ge dig en ny tillvaro. 

Må bra: Dina tankar drar alltid till gruppen när du ska välja väg. Allas bästa är viktigt men just nu är du på en plats i livet då du bör prioritera dig själv i första hand. 

Inför helgen: I helg väntar som blir allra bäst med nära vänner eller med kärlekspartner. 

Kärlek och relationer: Du får en mycket givande vecka, särskilt om du dejtar eller fönstershoppar efter bekräftelse. Du märks och får mycket uppskattning. 

Utforska Livsstil

Om skribenten

  • Tor Tolander har jag jobbat som astrolog och ställt alla tänkbara sorters horoskop. Allra roligast är att ställa just den typ av horoskop som jag nu kommer ge dig här på Livsstil. Att dyka djupare i de ämnen just du tycker är viktigt och förhoppningsvis sätta guldkant på din vecka är jättekul. Förutom astrologi sysslar jag också med många besläktade ämnen där drömmar och drömtydning är det jag tycker är mest spännande.