Horoskop vecka 18, 2023

Astro 1 - 7/5

Publisert:

Skorpionen bör vara egoistisk, för Fiskarna slår det gnistor och Vattumannen ska älska nu och prata sen!

Hur blir din vecka enligt stjärnorna?

Astrolog Tor Tolander ger oss veckans horoskop 1 – 7 maj 2023.

Väduren

En överraskning under veckans inledning förändrar förutsättningarna och gör allting lite lättare. Räkna med att du får mer tid med familjen än du trott.

Må bra: Den sega våren gör att det kliar i fingrarna att komma igång med utomhussysslor och trädgårdsarbete. Börja med en bra plan för att få bästa resultat. 

Inför helgen: Söndagen är helgens, och veckans, höjdpunkt, gör något stort av den med familjen. 

Kärlek och relationer: Välförankrade planer är det som lyfter kärlekslivet mest. Prata med din partner eller dejt och kom överens om något som ni båda kan se fram emot. 

Oxen

Du har förmågan att lösa svåra problem och ta tuffa beslut just nu och det uppskattas av din omgivning som litar på dig. Du är bra på egen hand men bäst när du ger råd till andra. 

Må bra: Uthållighet, inte tempo är avgörande för framgång eller välmående. En långpromenad eller rejäl löptur kickar igång endorfinerna och ger dig nya insikter.  

Inför helgen: Fullmånen lyser extra starkt över just dig, satsa på romantik! 

Kärlek och relationer: Du får en vecka då mycket drar i dig och den tid du får över är svår att matcha med din partners schema. Helgen är det stora undantaget då kärleken hamnar i fokus. 

Tvillingarna

Många drar i dig och uppmärksamheten gör dig glad och engagerad men tar tid från det du måste göra. Be om hjälp lika ofta som du ger den så blir veckan både rolig och framgångsrik. 

Må bra: Att din tvillingsjäl får dig att påbörja fler saker än du avslutar är inget att skämmas för, tvärtom är det din styrka. Du kör inte fast utan hittar alltid nya vägar. 

Inför helgen: Små och enkla ting är roligast, undvik storslagna planer just nu. 

Kärlek och relationer: Kärleken blinkar lockande nästan varje dag så räkna med flirt, dejter och spontana kärleksmöten. Arbetsveckan blir hetare än helgen som är mer romantisk. 

Kräftan

En mycket bra och väldigt produktiv vecka väntar och du kommer i mål med i princip allt du företar dig. Tänk på hur du kommunicerar, ditt fokus gör att du lätt upplevs som bossig.

Må bra: Våren är förändringens tid och förändring går sin egen väg. Strunta i vad vågen och stoppuret säger, se till vad du gör och lita på att dina insatser får resultat. 

Inför helgen: Planera för en aktiv helg, du är som gladast när du gör saker. 

Kärlek och relationer: Du är svulten på kärlek och det gör att du hoppas på mer än veckan levererar. Sänk förväntningarna eller låt längtan växa, en betydligt hetare sommar väntar. 

Lejonet

Du känner dig inte riktigt nöjd och har en känsla av att det är något du glömt mest hela tiden. Det blir jobbigt, men ger du dig själv kredd för det du gör så minskar stressen. 

Må bra: Vila är mer än bara sömn. Att du får rejäla avslut innan du börja med nya uppgifter ger bättre fokus. Tre tysta minuters innan varje nytt åtagande är en bra wellnessvana. 

Inför helgen: Du är på lekfullt humör så välj bort trista “måsten” när det alls går. 

Kärlek och relationer: Din lust växer när du blir sedd och uppskattad och allt som ökar chanserna lönar sig. Höga förväntningar och goda förberedelser gör alla dejter hetare.

Jungfrun

Du ställs inför många val just nu och tvingas göra tuffa prioriteringar. Tänk ut vad som är absolut nödvändigt för dig och se till att de sakerna inte väljs bort av bara farten. 

Må bra: Värme och ljus är extra viktigt just nu så all tid utomhus lönar sig. Välj gång eller cykel när du kan och värmer inte solen ger rätt kläder det välbehag du behöver. 

Inför helgen: Välj vänner eller familj, försöker du hinna med både och blir det stressigt. 

Kärlek och relationer: Du ser ovanligt nyktert på relationer och partner just nu så det är en bra vecka att ta upp svåra frågor. Ärlighet gör att förhållandet tar en ny riktning. 

Vågen

Du har turen med dig i alla små, vardagliga ting och det ger dig en lätt vecka full av oväntade leenden. Om saker verkar köra ihop sig, ge det bara lite tid så löser det sig.

Må bra: Du förväntas vara många saker och det gör att du har svårt att släppa taget. Du måste hindra livets olika delar från att glida ihop. Lämna jobbet på jobbet och hemmet hemma! 

Inför helgen: Planera ut dig från helgens aktiviteter och ge dig själv ledigt. 

Kärlek och relationer: Det här är en riktigt fin kärleksvecka i ett ganska lågt tempo. Det enda som kan sätta käppar i hjulen är att din dejt går för rakt på sak. 

Skorpionen

Just nu lönar det sig att vara egoistisk. När du väljer uppgifter eller åtaganden efter vad som lönar sig för dig stiger motivationen och gör allt lite roligare utan att skada andra. 

Må bra: Gör ett egoalbum i vilket du samlar minnen från allt du är stolt över, stort som smått. Det är lätt att andra får för stort inflytande på ens självbild, unna dig att äga den själv.  

Inför helgen: Du trivs bäst i stora sällskap, gärna på fest eller en helgresa. 

Kärlek och relationer: Fredagen och lördagen kan bli nästan skämsmässigt erotiska, särskilt på nya platser. I övrigt är det här en tämligen kylslagen vecka. 

Skytten

Du är ovanligt ointresserad av nyheter och förändringar så ju mer du kan hålla dig till rutiner och vanor, desto trevligare blir det. Det lönar sig att säga nej! 

Må bra: Återupptäck glädjen i gamla favoriter. Mat, dryck, nöjen eller utflyktsmål; just nu är det läge för callbacks. Det finns guldkorn i dets om du lämnat bakom dig.

Inför helgen: Hus, hem och trädgård. Allt praktiskt arbete hemmavid gör dig glad. 

Kärlek och relationer: Fredagens och lördagens fullmåne gör dig lekfull och nyfiken. En dejt eller middag nu ger dig en riktigt fin avrundning på en rätt trevlig och kärleksfull vecka.

Stenbocken

Vilja och jävlar-anamma kompenserar inte brist på sömn och låg energi. Du är en klippa som vägrar ge upp men just nu lönar det sig att tänka långsiktigt och spara på krafterna.

Må bra: För en dygnsdagbok under veckan för att se hur dina rutiner verkligen ser ut. Små förändringar gör stora skillnader och en insikt leder till ett wellnesslyft. 

Inför helgen: Det är alldeles för tidigt för strandliv men en utflykt med matsäck är ett bra alternativ.  

Kärlek och relationer: Vänskap och familjestunder ger mer än kärleksliv och dejting just nu. Det finns romanschanser, särskilt under tisdagen, men de är inte på topp. 

Vattumannen

Risken för missförstånd är ovanligt stor så det lönar sig att dubbel- och trippelkolla allt viktigt. I övrigt kan du räkna med en rolig vecka, särskilt när du kan leda andra. 

Må bra: Sök kontakt med de människor du har speciella band med. Delade minnen, upplevelser och känslor ger en trygghet som lägger grunden för nya framtidsidéer. 

Inför helgen: En shoppinghelg med fokus på hemmets behov ger fynd och glädjeämnen.  

Kärlek och relationer: Det är inte läge att “lära känna” din dejt eller “fördjupa relationen” med din partner. Ögonblicklig, fysisk och rättfram passion är det som fungerar. Älska nu, prata sen! 

Fiskarna

Låt egna projekt vila, du har inte riktigt drivet att ro saker i land på egen hand. Däremot växer du när du samarbetar och hjälper andra så satsa på delaktighet. 

Må bra: Du har en ovanligt fin träningsvecka och alla stunder du får i löpspåret eller på gymmet ger en omedelbar kick. Det lönar sig att höja ambitionen en smula. 

Inför helgen: Stillasittande ger inte särskilt mycket, unna dig en händelserik helg i stället. 

Kärlek och relationer: Det blir en rätt spännande vecka, särskilt om du dejtar eller gör nya saker med din partner. Det kanske inte blir som du tänkt men det kommer slå gnistor. 

Utforska Livsstil

Om skribenten

  • Tor Tolander har jag jobbat som astrolog och ställt alla tänkbara sorters horoskop. Allra roligast är att ställa just den typ av horoskop som jag nu kommer ge dig här på Livsstil. Att dyka djupare i de ämnen just du tycker är viktigt och förhoppningsvis sätta guldkant på din vecka är jättekul. Förutom astrologi sysslar jag också med många besläktade ämnen där drömmar och drömtydning är det jag tycker är mest spännande.