Sommarastro 2022 – så blir din sommar

Horoskop för hela sommaren

Publisert:

Är juli full av kärlek och intima möten för kräftan? Och vad har oxen råd med för utsvävningar i sommar? Astrolog Tor Tolander har sökt i stjärnorna efter svar. Här är ditt stora sommar-astro.

Väduren

21 mars–20 april

Din energi och skaparkraft kommer verkligen till sin rätt från mitten av juni hela vägen till sena augusti. Här får du ut massor av större hemmafixarprojekt och ambitiösa semesterresor. Under försommaren är det dina sociala och lekfulla sidor som skiner mest, som gjort för mingel, fester och stora upplevelser med familj och nära.

Kärlek
Försommaren är det självklara valet för obekymrad, levande och lättsam sommarromantik. Maj är sommarens härligaste tid för förälskelser, växande kärlek, resor, förlovningar och bröllop.
Under juni och juli är det gemensamma aktiviteter som för er samman och ger romantiken djup och mening. Allra bäst blir det när ni planerar långsiktigt och rent praktiskt bygger på er framtid, tillsammans. Du känner dig i ditt esse när musklerna är trötta och hjärtat hett.
Sommaren slutar med att din lekfulla kärleksglädje återkommer och vill du ge hösten en riktigt glödande start är en kärlekstripp för två en perfekt avslutning på en riktigt fin sommar.

Dina bästa kärleksdagar
13/5, 21/6, 3/7, 23/8 och 27/8

Ekonomi

Inget av det som gör årets sommar härlig är gratis men allt som skapar bestående värden och en tryggare framtid är mer än värt vad det kostar.

För det som ger mer ögonblicklig njutning blir upplevelsen större och minnena vackrare om det finns en realistisk budget som lämnar utrymme för överraskningar.

Sommartipset
Bryt dina vanliga rutiner. Sommaren mår bra av struktur men inte av vardagslunk.

Oxen

21 april–21 maj

Du behöver inte luta dig på din lugna och tålmodiga natur under sommarens första månader för fram till slutet av juni flyter allt på av sig själv. Vänner och familj är det som du har roligast med nu och kärleksturen kommer efterhand. Högsommaren bli mer prövande och en julisemester behöver din fasta hand för att sommaren ska bli härlig för alla.

Kärlek

För dig som är obunden men söker kärlek kommer lättsamma, lekfulla maj le mot dig och det är nu du kan få riktig, meningsfull kontakt med dejter och människor du möter på fester och tillställningar.
Kärleken får en dipp i början av juni och planer här driver er ifrån varandra i stället för att känslorna djupnar. Det vänder till midsommar och därefter kommer tre härligt heta veckor då kärleken står i centrum och eventuella parresor ger allra mest.
Slutet av juli och hela augusti blir mer blandad och kärlekslyckan beror mer på dagsform och tid än på vilka planer du gör så de passionerade ögonblicken handlar mer om tillfälligheter än planering.

Dina bästa kärleksdagar

14/5, 23/6, 29/6, 5/7 och 19/7

Ekonomi

Du har stenkoll på vad du har råd med och vad som inte funkar och det gör att du får en trygg och stabil sommar. De oväntade extrautgifter som dyker upp kan du lätt parera och dessutom uteblir en beräknad utgift. Vill du fylla på kassan ytterligare kan du göra lönsamma försäljningar på nätet.

Sommartipset:
Var spontan, går det illa kan du alltid falla tillbaka på ditt stabila intellekt.

Tvillingarna


22 maj–21 juni

Sommaren svarar upp mot dina förväntningar från dag ett. Under maj fram till mitten av juli kan du njuta av dina lättsamma, sociala och lekfulla Tvillingsidor. I maj mest med vänner, i juni lockar fester och glam medan juli är rätt för resor. I augusti blir det allvarligare toner och framtidsplaner tar upp dina tankar.

Kärlek

Livet är en sommarfest direkt men kärlekslivet tar tid att bli varmt. I maj är det annat som drar men juni blir ganska flirtigt. För dig som har en partner blir det en fin familjemånad men om du letar kärleksvän är det mer trevligt än het.

Juli och augusti blir betydligt hetare för dig och du kan räkna med att falnade känslor hettar till rejält. I juli är det du med en partner som har flest chanser till kärlekslycka speciellt om ni kan ordna en familjefri vecka eller två. I augusti då du är ovanligt djupsinnig växer känslorna under lugna stunder och för dig som letar efter en partner är förälskelsechanserna årets största.

Dina bästa kärleksdagar

11/6, 3/7, 9/7 16/8 och 21/8

Ekonomi

Sommaren blir inte bekymmersfri, särskilt inte eftersom du är en eftertraktad vän och gäst och tackar du ja till allt, eller ens det mesta, blir det rätt dyrt. Trots det blir det både roligare och minst problematiskt om du bränner mest krut i början av sommaren. Att snåla under augusti i stället för i maj gör livet roligare.

Sommartipset

Satsa på kvalité och säg ja till sådant du vet blir kul i stället för allt du hoppas kan bli det.

Kräftan

22 juni–22 juli

Det blir en omväxlande sommar med många tempobyten. För det mesta är det dina kreativa sidor som tar plats och får utrymme men under augusti och delar av juni är det din känslomässighet och empati som du har störst glädje av. Under alla omständigheter handlar årets sommar mycket om möten och människor och mindre om lata stranddagar.

Kärlek

I sin helhet är det här en sommar med goda kärlekschanser där du reagerar mer än agerar. Räkna med att det blir som hetast när du uppvaktas, blir uppmärksammad och står i centrum.
Undantaget är augusti då kärleksinitiativet ligger mer hos dig än hos din partner eller dejt och det är när du gör planerna och ställer kraven som sommaren blir som allra hetast. Det finns ett hot mot din kärlekssommar och det är när familj och framför allt vänners behov tar tid och utrymme från romantiken. Det kan vara svårt när människor du har kära drar i dig men låt dem inte ta all tid från den ditt hjärta brinner för.

Dina bästa kärleksdagar

17/5, 6/6, 26/6, 13/7 och 19/7

Ekonomi

Räkna med att det blir en hel del oväntade utgifter under sommaren och då särskilt när och om ni ändrar planer med kort varsel. Det borde inte vara så svårt att lösa men om du inte vill dras med räkningar i september bör du snåla lite under maj och, om du har chansen kanske ta ett extra skift eller två.

Sommartipset

Aktiva dagar är sommarens behållning, det är skönt i solstolen men underbart på cykelsadeln.

Lejonet


23 juli–23 augusti

Motstridiga känslor gör sommaren mer utmanande än den borde vara. Du mår bäst av en aktiv sommar då du tar i, tränar, fixar på huset eller har en strapatssemester. Men du har förvånansvärt svårt att komma igång för sommarlättjan pockar. Du behöver en projektledare för att få fart och det får gärna vara din partner.

Kärlek

Som kärlekssommar blir den här inte lik någon annan. Det är som om allt som du planerar får helt andra resultat än du hoppats på samtidigt som varje vardagligt ögonblick kan leda till oväntade känsloyttringar, flirt och spontana lekar på två.
Det gör att du har stor nytta av din direkthet och ditt Lejonmod för när du tar initiativ och visar vad du känner direkt när känslorna kommer blir det här en kärlekssommar att minnas.
Det är också en sommar då högtider och traditioner spelar en ovanligt stor roll vilket gör midsommar, födelsedagar, kräftskivor och andra planerade festiviteter tillfällen för djupa känslor och stora, intima upplevelser.

Dina bästa kärleksdagar

8/5, 31/5, 9/6, 1/7 och 21/8

Ekonomi

Sommaren inleds med en oro för allt du vill ha råd med och hur dina idéer och sommartankar ska gå ihop men ju längre in i maj du kommer desto lugnare blir du. Förändringar i omvärlden gör att många tänker om och eftersom du inte är rädd att göra snabba svängar finns det massor av sistaminutenchanser som kapar dina utgifter.

Sommartipset

Sätt upp deadlines och håll dem! Att göra saker är lätt, att komma igång mycket svårare.

Jungfrun


24 augusti–23 september

Det blir en hektisk och ofta frustrerande försommar då ingen verkar veta vad de vill. Sätt ner alla runt dig och ta en nystart, din förmåga att hitta gemensamma läsningar räddar sommaren för alla runt dig och från den 15:e juni skiner sommarsolen ordentligt. Familjesemestern blir bäst i juli-augusti medan ensamupplevelser ger mest i juni.

Kärlek

Det här är de många små ögonblickens kärlekssommar där varje liten stund är som ett vykort värt att bevara. Nyckelordet är romantik och alla de stunder du och din käraste hittar för er själva stannar i minnet.
Det avgörande är inte när under sommaren utan snarare var och hur för det är platsen, stämningen och sällskapet som tänder dig. Dock är augusti mer flirtig och dejtinspirerande medan juni-augusti passar bra för större gemensamma planer och resor.
Maj är lite komplicerad för din känsloglöd leder ofta till frustrerad ilska istället för passionerad intimitet då dina kärleksplaner allt för ofta rinner ut i sanden.

Dina bästa kärleksdagar

15/5, 27/6, 9/7, 3/8 och 16/8

Ekonomi

Pengar kommer inte vara ett problem i sommar utan andra saker är det som sätter gränserna. Det finns en oro runt dig som får dig att tänka mindre och smartare än vanligt vilket är bra för ekonomin och sommarupplevelserna. Dina närmaste är mindre eftertänksamma men stå på dig för dina idéer ger alla en bra sommar.

Sommartipset
Se till vad du vill uppleva istället för var du vill resa när du planerar semestern.

Vågen

24 september–23 oktober

Det blir en ovanligt och oväntat fridfull sommar för dig. I vanliga fall tar du på dig att vara balanspunkten för allas sommarplaner men i år verkar du slippa ifrån det. Under maj kommer det kännas lite ovanligt men du vänjer dig snabbt med friheten och det öppnar för många möjligheter till egna val och härliga upptåg.

Kärlek

Maj blir ganska flirtig men lovar mer än den ger och större kärleksplaner rinner oftast ut i sanden.
Juni blir varmare men det är inte förrän i juli som din kärlekssommar verkligen lyfter. Som sagt äger du din egen sommar i år men för parresor, romantiska utflykter och gemensamma planer är juli det stora undantaget. Om du vill ha en riktigt het månad i år lönar det sig att skjuta undan annat till augusti eller hinna med det redan i juni.
Även slutet av augusti bjuder på en romantiktopp när livet börjar hitta tillbaka till vardagslunket efter sommaren.

Dina bästa kärleksdagar

9/5, 29/6 11/7, 15/7 och 28/8

Ekonomi

Din noggrannhet och goda koll på slantarna gör din sommar enkel. Det som kan kosta extra är dina egna val och idéer men du vet vad du har råd med så använd den ovana lättsamheten du känner under den här sommaren och unna dig det du drömmer om att göra. Att ta lite längre steg än du brukar göra klär dig väl just i år.

Sommartipset

Rörelse gör dig väl och dagliga aktiviteter som promenader blir snabbt uppfriskande rutiner.

Skorpionen

24 oktober–22 november

Sommarens störstas upplevelser kommer i sällskap med andra. Under försommaren är det familjen som är ditt roligaste sällskap medan vänner gör juni till en fest. Tacka ja till inbjudningar och häng på andras planer. Juli är en lat och het månad medan augusti är bäst för resor och semesterupplevelser.

Kärlek

För dig som står inför stora förändringar som att flytta, flytta ihop eller knyta nya band börjar sommaren bra. Särskilt fram till 27 juni går alla kärleksplaner i lås utan bekymmer.
Under juli och fram till 3:e augusti står det mesta stilla och ger en bekymmerslös men inte särskilt het månad. Augusti blir bättre, särskilt om ni gör kortare resor tillsammans och väljer platser som ni varit på förr. Nyheter och upplevelser blir kul men kommer i vägen för de djupare känslorna.
Kärlekstipset är att satsa på de små detaljerna för att maxa stämningen. Att komma ihåg partnerns favoritmat eller musik gör underverk.

Dina bästa kärleksdagar

9/5, 1/6, 12/6, 9/8 och 21/8

Ekonomi

Ekonomin sätter inte gränserna för sommarupplevelser men det kommer att krävas att du gör en del val. När familj och vänner vill olika saker så behöver du prioritera för att känna dig trygg. En extra slant före midsommar gör att du får lite större marginaler än du räknat med i sommarens inledning.

Sommartipset

Välj de enkla lösningarna före de stora planerna i år. Flexibilitet öppnar för roliga överraskningar.

Skytten

23 november–21 december

Mycket beror på hur sams ni är inför sommaren och maj är en bra månad att göra planer och inleda projekt under. Här har du ovanligt lätt att kompromissa och tar du ett steg tillbaka och lyssnar så verkar de idéer dina närmaste har bättre än du trott. Du förtjänar att följa istället för att, som vanligt, leda andra.

Kärlek

Ju mer tid ni är tillsammans och ju större åtaganden ni har ihop desto djupare blir känslorna. Det här är inte din mest romantiska sommar men den kan bli en av dem som ger er störst minnen.
Maj, juli och augusti är allra bäst när ni är tillsammans ofta och mycket och vardagssamvaron ger mer än planerade kärleksstunder. För dig som inte har en partner är maj flirtigast medan juni lockar med blixtförälskelser.
Juni är undantagsmånaden för alla Skyttar för ju närmare midsommar du kommer desto mer impulsiv och spontan blir du och med det kärleksupplevelserna.

Dina bästa kärleksdagar

27/5, 19/6, 21/6, 13/7 och 7/8

Ekonomi

Långsiktighet och försiktighet lönar sig. Att fixa saker i hemmet, se över investeringar och, inte minst, kolla vilka fasta utgifter som verkligen är nödvändiga sparar pengar och ger nya möjligheter. En rätt snål semesterbudget låter kanske tråkigt men leder till att du hittar nya smultronställen du annars hade missat.

Sommartipset

Du har väldigt lätt att komma i form i sommar så all träning och fysisk ansträngning ger resultat.

Stenbocken

22 december–20 januari

Du är vanligen den som tänker efter och ser realistiskt på tillvaron men i år får du ut mer om du släpper på din vanliga noggrannhet och låter ödet styra mer. Du är ovanligt lekfull och även när du inte riktigt vet vart du är på väg löser sig det mesta bra. Din sommar blir full av leenden och delad glädje.

Kärlek

Våga ta risker under sommaren, säg vad du känner, var spontan och lev i ögonblicket. Du vet vad du har och vad du kan förvänta dig om du gör ”som vanligt” medan de riktigt stora känslorna finns i det okända och ogenomtänkta.

För dig som är singel möter du få grodor och många prinsar, särskilt under maj och augusti, så dejtinglivet leder lätt till nya relationer. Även för dig i förhållanden är det de hetaste månaderna och din partner kommer att visa nya sidor som du verkligen uppskattar.

Enda kärleksvarningen är semestrar i juli för du kan antingen ha trevligt med vänner och familj eller hett med din partner, att kombinera de två leder till gräl och dålig stämning.

Dina bästa kärleksdagar

17/5, 23/5, 9/6, 11/7 och 29/7

Ekonomi

Inga överraskningar här vare sig positiva eller negativa. Du vet vad du har råd med och slipper motgångar och otur. Det finns en del möjligheter att tjäna extra under sommaren men då kommer du att få kompromissa. Det kräver tid du egentligen tänkt lägga på annat.

Sommartipset
Unna dig att vara bekymmersfri, njut av att andra bestämmer vad ni ska göra.

Vattumannen


21 jan–18 feb

Du har en förmåga att få alla runt dig att uppskatta det du gillar och i sommar är den sidan av dig ovanligt stark. Hemligheten ligger inte i vad ni gör utan i hur ni gör det så du kan med gott samvete planera sommaren som du vill ha den vare sig du tänker dig njuta av den på egen hand eller uppleva den med familj eller vänner.

Kärlek

I år följer kärleken tydliga banor och det gör att du tidigt kan se vad romanser eller passioner kommer att leda till. Det gör att om du upplever att det börjar kännas stelt kommer det bara att bli värre medan djupnande känslor bara växer.
Det ger dig chansen att ändra ditt kärleksöde under sommaren för det enda du behöver göra för att bryta mönstret är att byta plan. Känns det som om semestern blir långtråkig, byt resmål, verkar lekkamraten oengagerad, starta ett gemensamt projekt. När du skakar om din relation händer det spännande saker.

Dina bästa kärleksdagar

5/5, 25/5, 30/6, 3/7 och 11/8

Ekonomi

Ta inte större del av kostnaderna än vad som är rättvist. Du är inte slarvig med pengar men ser mer till vad ni upplever än vad det kostar och i år kan det leda till röda siffror redan i mitten av juli. Var inte snål men se till att delade upplevelser också baseras på delade kostnader och lägg dina pengar på dig själv.

Sommartipset
Matglädje ger själslyft. Fräscha smaker, sommarmat och traditionsrika måltider gör dig gott.

Fiskarna

19 feb–20 mars

Efter en hektisk och omvälvande vår kommer nu en sommar då du både kan och borde varva ner. Ditt fokus hamnar ofta på andra och när de mår bra mår du vanligen också bra men i år förtjänar du att det är tvärt om. Se till vad som ger din tillvaro guldkant som unna dig att vara självisk.

Kärlek

Det finns mycket kärlek i sommar men också starka känslor av samhörighet, närhet och gemenskap. Det gör att du får lyckovibbar så fort du upplever stora saker tillsammans med dem du bryr dig om.
För passionsupplevelser på två passar slutet av maj och mitten av juli bäst medan familjeglädjen maxas under juni fram till 11:e juli. Vill du hitta rätt med kamratgänget är allt ni gör i augusti väldigt givande och här finns också goda förutsättningar för flirt och nyförälskelser.
Årets sommar blir inte din allra hetaste men den är full av ögonblick att minnas och njuta av.

Dina bästa kärleksdagar

16/5, 7/6, 27/6, 12/7 och 19/8

Ekonomi

Det ser mörkare ut än det är, särskilt under maj, men yttre förändringar, tur och en klurig kursändring i början av juni gör att det ordnar sig riktigt bra. Ovanpå det är augusti en bra jobbmånad så lägger du semestern tidigt så är nån extra utgift lätt ikapptagen redan innan sommaren är slut.

Sommartipset

Tidiga morgnar på egen hand ger dagarna en harmonisk start och får dig på gott humör.

Utforska Livsstil

Om skribenten

  • Tor Tolander har jag jobbat som astrolog och ställt alla tänkbara sorters horoskop. Allra roligast är att ställa just den typ av horoskop som jag nu kommer ge dig här på Livsstil. Att dyka djupare i de ämnen just du tycker är viktigt och förhoppningsvis sätta guldkant på din vecka är jättekul. Förutom astrologi sysslar jag också med många besläktade ämnen där drömmar och drömtydning är det jag tycker är mest spännande.