Årshoroskop 2023 – stort astro för hela året

Astro 1 januari - 31 december ☽ ♡ ✩

Publisert:

Hur blir ditt år enligt stjärnorna?

Astrolog Tor Tolander ger dig horoskop för 2023.

Här är ditt årsastro 1 januari – 31 december.

VÄDUREN

Ditt år börjar med riktig utveckling och ett rejält tempo. Första kvartalet kommer att vara det mest aktiva kvartalet under hela året. Tänker du dra i gång nya projekt är det då du ska komma igång. Efter den hektiska inledningen blir det betydligt lugnare, sommaren passar bäst för kontemplation medan hösten och vintern handlar mer om sociala sammanhang och att dela dina kunskaper och färdigheter till andra. 

♡ Kärlek

Året blir inte något dundrande kärleksår men det finns många bra dagar och framför allt infaller de under rätt perioder. En kärlekssemester i mars blir en vinnare särskilt för dig som är nyförälskad. I övrigt väntar en het lång sommar med augusti som bästa månad. Resten av året kommer kärleken ofta i kläm mellan andra prioriteringar.

✍︎ Karriär

Det är hög tid för dig att tänka igenom vad du egentligen vill ha ut av din karriär. 2023 blir ett ganska turbulent år när det kommer till jobb och arbetsliv och det har du alla möjligheter att utnyttja. Under första halvåret är utbildning gynnsamt medan resten av året är som gjort för att använda din kompetens och hitta nya framgångsvägar. 

☽ Hälsa

På många sätt är det tur att det här är ett aktivt år för du kommer inte riktigt hinna med att hålla på träningsrutiner och hälsoplaner. Du kan lätt kompensera det genom mer vardagsmotion men det stora tricket är att undvika stress. Låt de uppgifter du har tar tid innan du skyndar vidare mot nya mål, ett lägre tempo gör det gott. 

☆ Du mår bra av

Tydliga gränser mellan arbetsliv och fritid ger tillvaron struktur.

OXEN

Ditt år blir ett år av utveckling och ger dig möjligheter att hitta nya sidor hos dig själv som är viktiga för dig men som andra kanske inte alltid ser. All tid du lägger på utbildning och på att utveckla dina intressen och hobbyer leder till välmående, nya insikter och beröm och beundran från andra. Oxens envishet tjänar dig dessutom extra bra i år. Så lita på dina erfarenheter – de ger en bra grund så fort tillvaron känns osäker.

♡ Kärlek

De där heta kärleksdagarna blir inte särskilt många i år men när de kommer är de desto mer intensiva. 2023 är ett år för riktigt djupa känslor och framför allt som gjort för att ta nya steg i alla typer av relationer och förhållanden. Att flytta ihop, gifta sig eller byta bostad är gynnade aktiviteter, särskilt från maj och framåt.

✍︎ Karriär

Det finns två vägar att gå i år: Antingen satsar du på att utveckla det du redan gör, luta dig på de rutiner du har och bygger ett tryggt och harmoniskt år. Eller så väljer du en mer äventyrlig väg och satsar på något helt nytt. Väljer du det så lönar det sig att tänka i helt nya banor för det är på okända stigar du hittar de riktiga guldkornen.

☽ Hälsa

Inga vägar är riktigt enkla när det kommer till hälsa i år men det finns egentligen inga hinder för positiv utveckling eller att du ska nå dina mål. Det du behöver är en tydlig uppfattning om vad du vill, en plan på hur du ska komma dit och tålamodet att orka hela vägen. Ett nyårslöfte ge dig en bra start och en extra morot för att lyckas. 

☆ Du mår bra av

En ekonomi i balans. Se över dina utgifter och kapa onödigheter.

TVILLINGARNA

För dig väntar ett spännande år fullt av möjligheter men också av osäkerhet och snabba beslut. Ditt nätverk och din förmåga att skaffa nya vänner och hitta rätt i sociala sammanhang kommer väl till pass. 2023 blir inte ett balanserat år men som helhet ett riktigt roligt år där ingenting är omöjligt och ingenting heller avgjort på förhand. Framtiden vilar i dina händer och din tro på dig själv och dina närmaste betyder mycket för hur bra du lyckas. 

♡ Kärlek

Kärleken handlar om utveckling under året som kommer att ta tag i det du har och få det att växa är bättre än att titta runt hörnet och hoppas på någonting nytt. För dig som letar efter ett förhållande hittar du det lättast bland dem du redan känner, vill du söka dig bortom det behövs det oftast mer än en enstaka dejt för att det ska klicka. 

✍︎ Karriär

Som jag redan sagt är året fullt av möjligheter och det gäller inte minst när det kommer till karriär och arbete. Däremot har dit arbetsliv en stabilare grund än livet i övrigt, du har en tydlig bas att stå på och tid att välja och tänka om när du behöver den. Dessutom kan du räkna med stort förtroende och ett högt tempo fram till sommaren. 

☽ Hälsa

Hälsosatsningar som du inleder innan mars har mycket stora chanser att lyckas. Just då är du explosiv och har mer energi än under resten av året. I sin helhet väntar ett ganska bra hälsoår men utan fokus på vad du vill uppnå kommer du inte ta dig hela vägen till de mål du sätter upp. Ditt välmående är i dina egna händer. 

☆ Du mår bra av

Liv och rörelse, när det händer saker runt dig blir du inspirerad. 

KRÄFTAN

Trots att det blir ett ganska händelserikt år där mycket händer i din omgivning och bland dem du har nära får du en relativt enkel resa. För det mesta löser sig det problem som du ställs inför av sig själv om du väntar med besluten och låter saker ta sin tid, ju mer is i magen du har desto färre svårigheter blir du tvungen att hantera. Det här märks i allt du gör men särskilt tydligt när det handlar om ekonomi, familj och ditt liv utanför arbetet. 

♡ Kärlek

För dig som letar efter en relation blir det kommande året roligt och spännande. Det finns stora chanser att hitta en partner särskilt under februari och juli. Inga månader är dåliga. För dig med partner blir det ett lugnt år då gemensamma planer är det som får kärleken att växa. Gör semestrar och ledigheter till romantiska höjdpunkter. 

✍︎ Karriär

Kärleken kommer inte som en blixt från klar himmel i år utan växer underifrån. Känslor djupnar och relationer mognar men de gör det i sitt eget tempo och nyförälskelse är ganska sällsynt. Undantaget är maj och juni fram till midsommar då känslorna snabbt blir både heta och djupa och förälskelser blir till relationer snabbare än du tänkt dig. 

☽ Hälsa

I år har du riktigt bra förutsättningar att göra hälsoförbättringar men bäst går det när den förändring du vill ha kommer av nödvändighet istället för egna ambitioner. Därför är nyårslöften som handlar om hälsa och träning oftare ett hinder än en hjälp. Ser du till helheten och har ett långsiktigt perspektiv så får du ett bra hälsoår. 

☆ Du mår bra av

Kreativa utlopp! Att skapa gränslöst och fritt ge dig nytt självförtroende. 

LEJONET

Som helhet finns det inget som hindrar att året blir ett av dina allra bästa, men då krävs det att du trivs med det du gör varje dag och inte bara ser till framtida, förväntade, belöningar. För dig som inte riktigt har en tydlig vision att följa är det bättre att se 2023 som ett mellanår och unna dig att glida med strömmen i stället för att slita mot mål du inte riktigt tror på. 2023 är ett Lejonår – full fart eller drinkar på stranden – allt däremellan är bortkastat. 

♡ Kärlek

Det börjar segt när det kommer till kärleken och du kan inte räkna med att det lyfter förrän i mitten på mars. Då väntar en härlig vårvinter romans som håller i sig rätt länge. Även i december kommer en romanstopp men årets stora kärleksbehållning är en lång het sommar som börjar i juni och håller i sig hela vägen in i september. 

✍︎ Karriär

Det är inte det mest spännande jobbår som väntar för de utmaningar som du står inför handlar mer om att utvecklas och växa med uppgifter än att satsa mot nya mål och okända äventyr. Den lättaste vägen för dig är att samarbeta med andra och sporra dem snarare än att försöka göra allting själv. Tänk på dig själv som en ledare i första hand. 

☽ Hälsa

Ditt hälsoår och ditt välmående handlar mer om dina vardagsval än de satsningar du gör. Visst lönar det sig att ha fasta träningsrutiner och en uttänkt måltidsplan men det är huvudsakligen det du gör utanför gymmet och vad du unnar dig utöver det vanliga som är mest avgörande. Att undvika ovanor ger mer än att ha bra vanor. 

☆ Du mår bra av

Att känna att du är värd bra saker. Beröm och uppskattning får dig att växa. 

JUNGFRUN

Du är den lugnande punkten kring vilken oro och förändringar rör sig och andras behov och livsöden styr oftare dina val än dina egna förhoppningar. Det gör att du kommer få ett tryggare och lugnare år än många andra för även när det strular har du en plan och en tydlig bild av vad som behöver göras. Undantaget är en period under vintern då du lätt tappar orken och ibland till och med framtidstron. Härda ut för det vänder redan i april. 

♡ Kärlek

Du seglar in i året på den kärleksvåg som började redan i december och det ger dig en romantisk start. Resten av våren blir betydligt svalare förutom ett lyft i april. Under sommaren är hemmaprojekt och familjeliv viktigare men under senhösten tänds nya kärlekslågor som ger en varaktig hetta fram till mitten av november. 

✍︎ Karriär

Om du tänker utbilda dig eller söka nytt arbete är det bäst att vänta till efter semestern. Året börjar utan de öppningar du behöver men med ett stort behov av din kompetens där du är nu. Det blir ett år då du får kämpa ganska mycket särskilt fram till maj men där du också får uppmärksamhet för det du gör. Ditt sätt och din lojalitet belönas. 

☽ Hälsa

I grunden är det här ett ganska enkelt hälsoår då du har lätt att upprätthålla det du redan har uppnått. Söker du utveckling hittar du den bäst i om du väljer något specifikt och satsar hårt på det. Vare sig det är uthållighet eller styrka eller kanske en ny inre balans så ger fokus och tydlighet utdelning. Ett helhetsgrepp gör det lätt att missa det uppenbara. 

☆ Du mår bra av

En god sömnrytm och bra dygnsrutiner lägger grunden för ett bra liv. 

VÅGEN

Vill du ha ut någonting särskilt av det kommande året måste du satsa ordentligt för att kunna få det. För utan ett mycket tydligt fokus kommer 2023 handla mer om andra människors behov än dina egna. Det blir lätt mittpunkten i andras liv men det sker i år på bekostnad av din egen utveckling så ett svårt val väntar dig: Antingen accepterar du att ditt liv handlar om att hjälpa andra eller så följer du dina drömmar på bekostnad av deras framgång. 

♡ Kärlek

För dig som har en relation väntade ett betydligt lättare år än för dig som söker en partner. I år växer kärleken runt de praktiska saker ni har tillsammans och de saker ni gör tillsammans och har ni inte redan dem när året börjar är de svåra att skapa framöver. Tipset för dig som vill hitta en livskamrat är att leta bland de du redan delar intressen med. 

✍︎ Karriär

Du har en stor möjlighet att förfina dina talanger och bli bättre på allting som du redan gör. Särskilt under tiden fram till maj hittar du nya sätt att utnyttja dina kunskaper på. Fördjupning ger betydligt mer än förnyelse. Kunskap och talang är också det som skapar trygghet i en föränderlig värld. Så ett lättare år än du tror väntar dig. 

☽ Hälsa

En lätt vinter väntar dig så de hälsosatsningar du har tänkt dig lönar det sig att lägga nu under årets inledning. Från april står du inför större utmaningar då livet i övrigt ofta krockar med dina satsningar. Stanna gärna av och prioritera vad som är viktigast för dig innan du tvingas till kompromisser som inte ger dig något. 

☆ Du mår bra av

Positivt umgänge. Sålla bland dina vänner och välj bort energitjuvarna. 

SKORPIONEN

Du kommer att uppleva både toppar och dalar under året som kommer. Inledningsvis har du ett par månader då självutveckling och egna val har stor betydelse. Under våren handlar det mer om andras behov för att sedan efter sommaren återigen blir frågan om livsförändringar som i första hand rör dig själv. Du drömmer stora drömmar och gör långsiktiga planer, men förvänta dig inte att de kommer att ge utdelning förrän tidigast 2024. 

♡ Kärlek

Ett ganska spännande kärleksår väntar dig vare sig du har en partner eller letar efter den. För dig som har ett förhållande blir sommarmånaderna den stora utmaningen men med en bra plan ni båda gillar växer kärleken. Utan en plan blir det betydligt motigare. Du som letar har det enklare, det finns betydligt fler prinsar än grodor i år. 

✍︎ Karriär

Arbetslivet kommer att bli ganska struligt särskilt före sommaren då din tillvaro på jobbet präglas av förändringar och oro för framtiden. Frågetecknen rätar dock lyckligtvis ut sig lagom till semestern och resten av året ser betydligt lättare ut. Räkna dock med att karriärsmål och personlig utveckling kommer i andra hand under hela året. 

☽ Hälsa

Natur och utomhusaktiviteter är årets nyckel. Oavsett årstid är närheten till naturen något som sporrar dig och gör alla träningsformer roligare och mer givande. Till det blir allting lättare när du gör ditt sällskap med människor som motiverar dig Och om träning känns tråkigt är bärplockning eller bara trevliga skogspromenader bra alternativ. 

☆ Du mår bra av

Att ge uttryck för dina känslor hjälper, sätt dem ord hellre än att bära dem i tysthet. 

SKYTTEN

För dig personligen blir 2023 ett lugnare år än det som just passerat. Du får gott om utrymme att utveckla egna intressen och ta itu med sånt som blivit liggande. För det allra mesta går planer som du gör i lås och den enda period du behöver improvisera under är sommaren, så håll semesterplanerna flexibla och var beredd på att ändra dem med ganska kort varsel. I sin helhet väntar ett trevligt år med en riktigt stark avslutning. 

♡ Kärlek

Du kommer få att arbeta för kärleken i år när det som du tror är oföränderligt visar sig vara mindre självklart än du räknat med. Det viktigaste är att du håller vad du lovar och att din partner gör detsamma. De uppförsbackar ni möter leder till större trygghet och ett bättre förhållande så länge ni tar er igenom utmaningarna. 

✍︎ Karriär

Du är vanligtvis den som leder och visar andra vägen Och under de första fyra månaderna samt årets sista två är det så även i år. Däremellan väntar en period då du behöver samarbeta och ta stöd från dina medarbetare för att lösa de uppgifter ni har. En bra mentor och ett brett nätverk är ett stort stöd i år och hjälper dig mycket. 

☽ Hälsa

När det kommer till fysisk hälsa träning och välmående kan du räkna med ett oväntat framgångsrikt år. Du har inga problem att komma längre än du hoppats och det är definitivt läge att spänna bågen och sträva mot nya mål. Alla nyårslöften som rör hälsa och fysiskt välmående har du oväntat lätt att hålla och ger dig en extra sporre. 

☆ Du mår bra av

Måltidsro, sätt av ordentligt med utrymme för god mat i lugn miljö. 

STENBOCKEN

På det stora hela väntar ett framgångsår på dig och ju tidigare du sätter upp mål och möter de hinder du stöter på desto bättre går det. En bra plan skadar inte men ett högt tempo och envishet räcker långt och är i slutänden det som tar dig hela vägen. Som stenbock är du van att klara det mesta själv och det är en egenskap du har nytta av för i år för många får det ganska tungt och du får bara ett större lass än vanligt, både själv och när du hjälper andra. 

♡ Kärlek

Kärleksåret har många fina dagar och de är ganska jämnt spridda. Det gör att ingen månad egentligen är bättre än någon annan utan du har lyckan med dig under alla fyra årstider. De mörka månaderna blir ganska romantiska medan vår höst ger mest till den äventyrlige, sommaren är roligast för den lekfulle eller den nyförälskade. 

✍︎ Karriär

Du kan räkna med att få slita ganska hårt för att lyckas med det du i vanliga fall klarar enkelt. Samtidigt har du lättare än vanligt att lära dig nya saker så det är en ganska bra idé att söka nya möjligheter. Vare sig du vill byta arbete eller se fram emot nya uppgifter på ditt nuvarande är nyfikenhet och samarbetsvilja nyttiga egenskaper. 

☽ Hälsa

Mat, harmoni och välmående är ledorden under året. All hälsa utgår ifrån att du är i balans och är trygg i dig själv, det kommer att ge mer att se till hur du mår i ditt inre än att stirra på vägen framöver. Det största hälsohotet är stress och osäkerhetskänsla så om du är trygg i dig själv kan du räkna med att du får ett starkt hälsoår 

☆ Du mår bra av

Att mäta din styrka och uthållighet, utmana dig själv och satt höga mål. 

VATTUMANNEN

Långsiktiga planer som rör både dig och dina närmaste är det som har störst framgångar i år. Det är när du arbetar för sådant som är större än bara din personliga vinning som du växer och utvecklas. Just större sammanhangen är desto mer givande. Tid du lägger på familj, välgörenhet, samhällsengagemang eller föreningsliv ger dig stor tillfredsställelse, goda minnen och inte minst självförtroende och respekt. För 2023 är det ett stort år. 

♡ Kärlek

Känslor utan sammanhang är ingenting för dig. Det är när kärleken leder till något större och långsiktigt som du verkligen tänder och känslorna växer sig riktigt starka. Allra bäst går kärleken under den tidiga våren och i augusti och september. Du har inga riktigt dåliga kärleksmånader med undantag för februari och kanske november. 

✍︎ Karriär

Att starta eget, byta arbete eller våga satsa på idéer du har haft länge men inte hittat utlopp för är väldigt gynnsamt under det kommande året. Ingenting är omöjligt så länge du gjort bra planer och har rätt uppbackning, så se till att förankra dina idéer och allra helst ha din familj och dina närmaste med dig. I år lönar det sig att tänka större. 

☽ Hälsa

Se till att hålla ett öga på dina tidsplaner och din dygnsrytm. I grunden har du en bra hälsa men du vill mycket och tar i så att du ibland tär på dina reserver. Lyssna på din kropp och anpassa dig efter de signaler den ger dig. De största hindren för ett riktigt wellnessår kommer inifrån. När du är i balans klarar du alla skador och åkommor. 

☆ Du mår bra av

Lyssna på din intuition och ditt samvete, din känsla för rätt och fel är en bra guide.

FISKARNA

I år är det läge att skörda det du sådde under förra året. Huvudsakligen är det bra då du får utdelning för det slit du redan lagt ner men det finns en liten baksida: även de dåliga sakerna följer med dig så osämja och trätor som legat och grott kommer upp till ytan. Ödmjukhet löser många problem och det är bättre och lättare att smida vänskaper än att besegra fiender. Förlåt andra för det de gjort så länge de gör detsamma för dig. 

♡ Kärlek

Det här är det inget år för större förändringar men däremot för nya horisonter och kanske också för nystarter. Att återuppta gamla relationer, att stärka band i relationer du redan har eller att ta nya steg tillsammans är lätt och mycket givande i år. Gamla vänskaper blir som nya och kanske mer än det om du sträcker ut en hand och tar kontakt. 

✍︎ Karriär

Alla ser ditt värde och många söker din hjälp under året som kommer. Särskilt fram till sommaren ger ditt lugn och ditt sätt andra en större trygghet och den enda som inte alltid märker det är du själv. Sök en mentor eller ta stöd av dina närmaste medarbetare redan tidigt i år för trots att det mesta går bra känner du dig ofta ganska utlämnad. 

☽ Hälsa

Mentalt väntar ett tyngre år än rent fysiskt och därför har du stor nytta av bra träningsrutiner och att bygga kondition och styrka. Inte bara mår du bättre av det utan det ger dig också en kudde att luta dig emot det dagar resten av livet känns tungt. 2023 blir ett bra år så länge du tror på dig själv och har människor att vända dig till när du behöver det. 

☆ Du mår bra av

Goda vänner och äldre släktingar bygger ditt självförtroende och ge dig extra styrka.

Utforska Livsstil

Om skribenten

  • Tor Tolander har jag jobbat som astrolog och ställt alla tänkbara sorters horoskop. Allra roligast är att ställa just den typ av horoskop som jag nu kommer ge dig här på Livsstil. Att dyka djupare i de ämnen just du tycker är viktigt och förhoppningsvis sätta guldkant på din vecka är jättekul. Förutom astrologi sysslar jag också med många besläktade ämnen där drömmar och drömtydning är det jag tycker är mest spännande.