Handelsträdgårdar i Stockholm

Sex grönskande handelsträdgårdar att besöka i sommar

Publisert:
Handelsträdgård.
Handelsträdgård.

Njut av naturen, fika i lummiga trädgårdskaféer och välj några fina växter att ta med dig hem.

Här guidar vi till sex handelsträdgårdar att besöka i och runt Stockholm.

Att svänga förbi en handelsträdgård är ett perfekt sätt att koppla av och slippa storstadsbruset.

I Stockholmsområdet finns en rad olika handelsträdgårdar där du kan njuta av lugnet och ta en god lunch eller fika bland blommorna. Här har vi listat några av dem.

Rosendals trädgård

Rosendals trädgård grundades på 1980-talet och har bland annat fruktträdgård, grönsaksfält, växthus, självplock och gårdsbutik.

Idylliskt beläget ute på Djurgården är handelsträdgården en perfekt utflykt för den som vill njuta av grönskan nära innerstan. Det är enkelt ta sig hit med kollektivtrafik.

Trädgårdsmästarna odlar biodynamiskt i både växthus och på fält och här finns gott om plats för den som vill promenera eller slå sig ner och fika i det populära Krav-märkta café.

I Stockholmsområdet finns en rad olika handelsträdgårdar.
I Stockholmsområdet finns en rad olika handelsträdgårdar.

Slottsträdgården Ulriksdal

Slottsträdgården Ulriksdal ägs och drivs av Bosse Rappne. Här säljs träd, buskar och perenner och mängder av andra växter som är odlade utan kemikalier. Här finns också självplock av blommor och grönsaker.

I trädgårdscaféet serveras säsongsbetonad vegetarisk mat och hemgjorda bakverk. Här kan du även beställa ett glas vin eller en läskande öl till maten.

  • Adress: Slottsträdgårdsvägen 8, Solna
  • Mer information: rappne.se

Stuvsta handelsträdgård

Stuvsta trädgård är ett familjeägt företag i tredje generation sedan 1952. Trädgårdsmästeriet har dock anor sedan sent 1920-tal, då odlades mest perenna växter, grönsaker och sommarblommor.

Idag hittar du det mesta inom trädgård i handelsträdgården, som buskar och träd, perenner, sommarplantor, jord, gödning, gräsfrö, fröer, krukor, krukväxter och tillbehör.

Zetas trädgård

Zetas trädgård är en omtalad handelsträdgård i Huddinge söder om Stockholm.

I den här oasen kan du promenera bland grönskan, handla växter, blommor, inredningsdetaljer och en rad redskap och tillbehör till din trädgård. Blir du hungrig finns fika och lunch i trädgårdscaféet.

  • Adress: Blombacken 2, Segeltorp
  • Mer information: zetas.se

Brunnsvikens trädgård och café

I Ekoparken i Solna hittar du Brunnsvikens trädgård och café.

Även här kan du spendera timmar bland grönska och fika i caféet som serverar både lättare luncher och hembakat fikabröd.

Deras växthus är fyllda av säsongens aktuella växter och mängder av tillbehör som krukor, växtstöd, rabattkanter, möbler, trädgårdsredskap, inredningsdetaljer, jord, näring, gödsel och bekämpningsmedel.

Trädgårdsmästeriet

Trädgårdsmästeriet i Märsta är en lummig trädgårdsbutik och handelsträdgård. Här hittar du vackra blommor, plantor, träd, kransar, växter och arrangemang. Här finns också en rad intressanta citrusarter.

Den gröna butiken slog rot i Stenladan 2011 och har sedan dess slagit ut i full blom.

Populära pallkragar och odlingslådor

Prisjakt-logotypI samarbete med Prisjakt.nu

Utforska Livsstil

Om skribenten