Revolutionskvarten: Sexlust ger livslust

Publisert:

Kan livslusten öka av att undersöka sin sexlust? Och kan sexlusten öka av att göra saker som ger livslust?

–Ja, menar sexinspiratör Marika Smith som är sexinspiratör påsexinspiration.se.

Att man har lite låg sexlust har nog drabbat en hel del. Det kan bero på en rad olika saker – men ofta så finns det en specifik bov.

Nämligen lusten i livet.

– Det handlar inte bara om att ligga, utan att öppna upp kanalen för sexuell energi. Sexualitet är som en intensifiering, ett mikrokosmos för livslusten. Många som kommer hit med problem med lusten får börja i andra änden och göra saker som gör att de känner sig levande, säger Marika Smith.

När han inte har lust – sexologens råd

Vad som föder lusten?

Det är en fråga som många filosoferat om. Och det är även en komplicerad sådan – då det skiljer sig på individnivå. Men enligt Marika Smith så finns det ett mönster bland människor och deras lust.

– Det är olika för olika personer. Vissa är ju väldigt beroende av att känna sig trygga, det beror på varit med om tidigare i livet förstås, men också hur man är lagd i allmänhet. Vissa har som mest lust när de känner sig superälskade, sedda och trygga – när de vet precis vad som händer. Då kan de slappna av och njuta.

– För andra är det tvärtom att sexualiteten är ett sett att utforska livet. Det blir en antites till det här trygga. Lusten blir en arena för ens vilda och okontrollerade jag.

Marika fortsätter och berättar att man kan finna sig lite här och var mellan dessa två ”personligheter”.

I den här serien av Revolutionskvarten pratar Erika Kits Gölevik med sexinspiratören Marika Smith om närhet, kommunikation, rörelse, kropp, själ och sex.

Utforska Livsstil

Om skribenten