Sexställningen du kommer älska – enligt ditt stjärntecken

Publisert:

Eldig Vädur eller en experimentiell Vattuman? Astrolog Alexandra Alvis guidar till sex med hjälp av astrologi. Du får även veta vilken ställning som passar bäst för ditt stjärntecken.

Att utforska och utveckla sin sexualitet kan man göra på många sätt, varför inte göra det med hjälp av astrologi? Oavsett om man tror på det eller ej, så finns det mycket inspiration att hämta.

Alexandra Alvis är professionell astrolog som ger konsultationer och anordnar kurser. Hon har studerat astrologi på olika sätt i 13 år och delar med sig av sin kunskap i sociala medier under namnet Astroalvis.

Titta efter Mars och Venus

– Det finns en astrologisk skruv på sex, attraktion och sexualitet. Man kan få ett hum om någons sexualitet och sensualitet genom att titta på soltecknet, det vill säga det vanliga stjärntecknet, säger Alexandra.

De flesta känner till vilket soltecken de har, annars kan en enkel googling utifrån födelsedatum visa det. Men den som vill gå lite djupare inom just området sexualitet tittar på var Mars och Venus finns i födelsehoroskopet. Det kan man göra genom att skapa ett diagram utan kostnad på exempelvis astro.com. Man kan till exempel vara vattuman, men ha planeten Venus i stenbocken och Mars i oxen.

– Man tittar på var Mars finns för det visar konkret hur man har sex. Venus visar hur vår sensualitet och kärleksspråk. Så är man nyfiken kan man titta på detta för att lära sig mer och få ännu mer inspiration.

Väduren

Väduren är ett eldtecken: aktiv och hungrig vad det gäller sex och fysiskt aktivitet rent generellt. De tänder till snabbt och behöver inte mycket förberedelse. Tecknet attraheras av tävling och att “bara göra”, istället för att vänta. De gillar när det händer saker och stora och modiga gester. Tänk i stil med någon som blir lite extra tänd av att vinna en fight. Vädurar tar gärna för sig på ett dominant sätt och de kan vara ganska robusta och rakt på sak. De testar på allting utan den minsta antydan till tvekan eller eftertänksamhet: rollspel, bdsm eller tantra.

Positionsförslag: Stående hunden

Väduren ligger gärna där de står så att säga, så en ”doggy” mot väggen passar dem. Risk för upptäckt är inte något negativt i vädurens ögon. De vill ha gott om adrenalin i sina liv, även i sänghalmen. 

Oxen

Bland oxar återfinner man ofta charmörer och Don Juans/Juanitas. De är förförare som tålmodigt och enligt konstens alla regler vill njuta av fysiskt, emotionellt och mentalt förspel. Här har vi en lång startsträcka bestående av middagar, mjuka kyssar, beröring, tända ljus, blommor, god mat, choklad, sexiga underkläder och prepp som sedan leder till timmar av älskog. Långsamt, sensuellt och med feeling, det är oxens tema. Oxar attraheras av just långsam uppbyggnad och fysisk beröring – massage är en stor favorit hos tecknet. Styrd av Venus njuter oxen mer av själva förspelet än sexet och vinner på tid och tålamod, snarare än aktivitet i sängen. Ofta väldigt traditionell i sängen, och älskar att ge snarare än att ta. Kan snöa in sig på bdsm och rollspel som kretsar kring “ägande” av motparten, men håller sig till sensuella och intima ställningar. 

Positionsförslag: Mysiga skeden

Oxen kan, trots allt, visa sig vara ganska lat i sängbingen. En skedposition där den främre personen lutar överkroppen lätt tillbaka är perfekt. Oxen anses ha känslig nacke och hals och här finns fri tillgång till att låta dessa kroppsdelar stimuleras.

Tvillingarna

Här har vi tecknet som går igång på snacket! Det blir inget sex om personen som en tvilling ska ligga med inte kan sköta sitt verbala förspel. Vad den gör eller inte gör senare i sängen, rent fysiskt, är betydligt mindre intressant. Men om du berättar vad du vill göra, så kommer det att tända det här tecknet ordentligt. Dirtytalk blev i princip uppfunnet av tvillingarna, som också är väldigt lekfulla och mångsidiga i sänghalmen. Här snackar vi rollspel och lekar av all dess slag, Tvillingen är redo att testa allt så länge det verka nytt och roligt och inte för svårgenomförbart. När tvillingen väl är i sänghalmen, så säger den inte nej till mycket, och den älskar att berätta och höra vad den vill göra och kommer att göra. Alla positioner gillas, speciellt de lite annorlunda och roliga.

Positionsförslag: Krabbgång

En position att prata om inför och under tiden och att berätta om efteråt. Båda personerna är vända mittemot varandra och den ena ”vilar” med benen på den andras ben. Sedan gäller det att hitta rätt rytm.

Kräftan

Kräftor är lite svåra att komma inpå livet. De kan behöva lite tid på sig att bygga upp känslor och förväntningar och har bäst sex när det känner något för motparten. One night stands kan hända, men de upplevs sällan som givande. Kräftor har ofta ett underliggade emotionellt motiv till sex och även om den inte vet exakt vad den anledningen är, så finns det en. De förknippas med känslor och en familjär feeling, därför blir sex bäst med människor som det finns ett emotionellt band till av något slag. Sexet blir bättre ju mer de lär känna en person, sällan bra första gången. Frågan Kräftan ofta ställer är “hur känns det för dig?”

Positionsförslag: Stolssex

En väldigt intim ställning där man kan sitta tätt tätt intill, med mycket kyssande och ögonkontakt som ger emotionellt djup.

Lejonet

Lejonet har gott om talang, passion och värdighet och det här är ett tecken som presterar i sängen. De vill gärna bli smickrade, så de faller för komplimanger och presenter – och de gillar att ge tillbaka av samma vara. Gärna genom stora och vackra gester. En lejonperson är ofta stark och uthållig i sängen, men kan efterfråga speglar i sovrummet och komplimanger under akten. Ett tecken som också njuter av förspel, fina middagar, vackra kläder och uppsnofsade dejter innan sexet. Men är samtidigt ganska spontan och går igång snabbt.

Positionsförslag: Soluppgång

Lejonet är en generös älskare och gillar när den får styra takten ochnjuta av sin insats. Med en partner som ligger framför och ett rejält grepp om partnerns utsträckta, v-formade ben finns alla chanser för detta.

Jungfrun

Hygien, bestämdhet och tydlighet, allt detta är typiskt Jungfrun. Den som är född i detta tecken tar tid på sig att värmas upp, men ger verkligen allt i sängen. De älskar att ge och är också ganska traditionella i sänghalmen. Öppen för förslag, men helst inte. Avgudar rena lakan, nyduschade kroppar och klippta naglar. Klara och tydliga med vad de vill och inte. Jungfrun står inte ut med kladd och klet och unkna dofter, därmed är en gemensam dusch innan, under eller efter sexet en stor favorit!

Positionsförslag: Kryss i taket 

Favoritpositionen är sällan alltför wild and crazy, men en liten twist gillar väl alla. När jungfrun ligger framför sin stående partner med benen i kors, så kan hen samtidigt massera dens ryggslut och skinkor.

Vågen

Ett tecken som älskar allt det som leder upp till själva sexet, den fysiska biten är ibland lite sekundär. Vågens sanna njutning är spel, flört och samtal. Varje sensuell antydan till vad som ska komma sen tänder vågen. Vågar är sensuella och förföriska, och njuter mycket av beröring, men de är också väldigt verbala och mentala. Estetik är viktigt för dem och de gillar att se och känna det som sker. Vågen älskar skönhet i all dess form och de kan vara intresserade av rollspel och lekar.

Positionsförslag: Spegel, spegel…

Favoriten är en position som ger stimulans både visuellt och genom beröring.

Skorpionen

Skorpioner vill ha allt eller ingenting i sängen. De vill ha sin partners kropp, själ och ande. Som ett mycket sexuellt tecken så kommer skorpionen att ha många partners, men det riktigt sköna sexet sker med en person som den kan smälta ihop och bli ett med på alla sätt och vis. Ett tecken som lever för sex, ägande och makt, kan inte annat än att leva ut dess saker i sänghalmen. Planerar inte, tänker inte efter, utan känner starkt och går på instinkt under sexet. Skorpionen är den intensiva och utmanande sexpartnern, som testar på allt och lite till så länge det ger en djup, intim koppling till partnern. 

Positionsförslag: Omslingrad lotus

Skorpionen kan gärna inspireras av tantrans lotusställning, för att verkligen ”smälta ihop” med sin partner. Ögonkontakt, ömsint omfamning och synkroniserad andning ger en extra dimension.

Skytten

Skytten är en free spirit som inte har mycket betänkligheter kring sex och sexuella möten – the more, the merrier och gärna utomhus i en ny och spännande miljö. Sexet utgör ett äventyr mer än något annat. Detta tecken tänder till snabbt och är med på noterna snabbt: rollspel eller lekar är ett välkommet inslag. Framför allt så behöver det inte vara så seriöst med skytten. Vänskap och att dela en stund ihop kan lätt leda till sex, den fysiska attraktionen är sekundär. Skyttar är inte traditionella och håller sig inte inom några ramar eller begränsningar, det är ”kör bara kör”. 

Positionsförslag: Ända mot ända

Det sägs att ända mot ända kan ingenting hända, men det är tydligen inte sant. Det finns en viss risk att dena ställning misslyckas och att ni trillar ihop i en skrattande hög, vilket inte gör skytten något – det var ett roligt äventyr. Men för den som lyckas få till det väntar stark g-punktsstimulans.

Stenbocken

Pragmatiska stenbocken ser sex som något trevligt och välbehövligt som ska göras på återkommande basis, men utan behov av allt det där excentriska och “annorlunda” som finns där ute. Väldigt tydlig, bestämd och konkret i sin sexualitet: vill ha det gärna och regelbundet, men det måste ske på rätt sätt. Och rätt sätt för stenbocken är så som man alltid har gjort, det klassiska sexet som är beprövat och funkar. ”Varför sluta med något som uppenbarligen funkar gång på gång?”, är Stenbockens motto. 

Positionsförslag: C.A.T

En hederlig missionärsposition i grunden, men med lite mer skräddarsydd passform. Mannen (eller personen som bär en strapon) ser till att hålla sig nära och röra sig saktare, så att klitoris stimuleras. C.A.T står för Coital Allingnment Technique och fokuserar på att man samordnar rörelserna. Den täta kontakten hålls under hela samlaget.

Vattumannen

Vattumannen är en sapio/multi/polygam-sexual, som tänder och vill ha den som tänder en gnista av nyfikenhet och mental stimulans i den, samt någon utanför ramen och normen. Vattumän känner inget behov av att hålla sig till “så här ska man göra”, utan experimenterar vilt i sänghalmen. Vattumannen lever ut sin sexualitet utanför normen och trivs bäst så. Detta är det mest experimentiella tecknet som behöver få leva fritt och annorlunda. Ofta intresserad av framtid och teknik, så det är inte omöjligt att du hittar en hightec-sexleksak om du drar ut sängbordslådan hos en vattuman. 

Positionsförslag: Normbrytaren

Alla typer av annorlunda och visuella positioner brukar tillfredställa vattumän. Och allt som är nytt och annorlunda, utforskande attraherar också. Med denna normbrytande ställning blir det full pott. Oavsett vem som är vattuman i denna position så kan partnern lätt nå den andres vader, som anses vara ett av tecknets erogena zoner.

Fiskarna

De kreativa fiskarna älskar eskapism, teater och poesi. Den som är fisk är ofta intresserad av många och kan knyta an emotionellt med majoriteten. I sängen är den primärt attraherad av intimitet, känslor och andlighet, där den själsliga kroppen blir viktigare än den fysiska. Där starka känslor finns, finns även fisken och dess attraktion. Fisken har inte så många krav utan “följer” gärna med i spelet och i sexet. Den är öppen för alla ställningar och förslag, så länge det känns intimt och utforskande.

Positionsförslag: Upplyft Afrodite

En ställning där fisken kan följa sin partner och knyta an på det sätt den föredrar.

Snabbguide till de olika tecknens temperament

Eldtecken (Väduren, Skytten, Lejonet)=fulla av passion

Jordtecken (Jungfrun, Oxe, Stenbocken) =grundade, lugna.

Lufttecken (Tvillingarna, Vågen, Vattumannen)=behöver intellektuell stimulans

Vattentecken (Kräftan, Skorpionen, Fiskarna)=räds inte djupa känslor

Utforska Livsstil

Om skribenten

  • Sofia Larsson är frilansjournalist och skriver för Aftonbladet sajt Wellness, men även för tidningar som SvD, Amelia, Icon och Damernas Värld. Hon jobbade på Aftonbladet under 00-talet, först på Hälsa, sedan som krogredaktör och restaurangrecensent. Sedan 2009 har hon frilansat, både för tidningar och tv-produktionsbolag som ITV. Utbildning: Medieproduktion och journalistik, 120 poäng, högskolan i Kalmar. Hon har även gått kurser i socialantropologi, idéhistoria och naturmedicin.